De la Vilnius, Traian Băsescu va face o escală la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu se va deplasa, vineri, la Chişinău, într-o vizită privată, afirmă surse guvernamentale de la Chişinău, citate de site-ul Publika.md.

Potrivit surselor citate de site-ul moldovean, Traian Băsescu ar urma să participe la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Republica Moldova a parafat, vineri, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Preşedintele Băsescu participă la summitul de la Vilnius, având programată vineri, după sesiunea plenară, o declaraţie de presă. Miercuri seară, înainte de plecarea la Vilnius, preşedintele Băsescu a declarat în legătură cu Republica Moldova: "următorul proiect de ţară pentru România, pe care cred că de acum îl putem spune public este: vrem să ne întregim ţara".

Preşedinţia nu a făcut nicio precizare în legătură cu vizita de vineri a preşedintelui Băsescu la Chişinău.


citeşte şi:

INFOGRAFIE UE şi SUA smulg Moldova din ghearele Rusiei

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a parafat, joi, la Vilnius, acordul de asociere cu Uniunea Europeană, cu puţin timp înaintea începerii summitului Parteneriatului Estic. O ultimă pagină din cele 1.000 ale documentului a rămas a fi semnată vineri, în cadru festiv, de premierul Iurie Leancă.

„Unirea“ lui Băsescu a stârnit controverse pe ambele maluri ale Prutului

Intervenţia de acum două zile a preşedintelui Traian Băsescu prin care a susţinut deschis ideea conform căreia unirea României cu Moldova ar trebui să fie o prioritate naţională a stârnit controverse atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite