Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Israelului. Benjamin Netanyahu a salutat adoptarea memorandumului privind mutarea ambasadei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a avut, miercuri, o întrevedere cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care şeful Executivului român o face în Israel. Premierul israelian a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei României la Ierusalim.

Conform unui comunicat al Guvernului, „cei doi demnitari au evocat legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări şi au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Statul Israel bazate pe o tradiţie de 70 de ani. Premierul român a exprimat satisfacţia pentru interesul acordat de partea israeliană la propunerea părţii române privind încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va permite elaborarea de proiecte comune în principalele domenii ale acestuia, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi care va stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări. În acest context, au fost abordate şi aspecte privind cooperarea în domeniul militar, strategic şi al securităţii cibernetice“, precizează sursa citată.

Totodată, a fost evidenţiat interesul ambelor părţi de a organiza cea de a treia şedinţă comună de guvern la nivel înalt (G2G) în cursul anului 2018, fiind subliniată necesitatea organizării unor contacte la nivel de oameni de afaceri.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea reciprocă a candidaturilor. „Premierul israelian a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei României la Ierusalim”, se arată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă face, miercuri şi joi, o vizită oficială în Israel, la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, urmând să aibă întrevederi cu premierul israelian, precum şi cu preşedintele Reuven Rivlin, cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog şi cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului. Din delegaţia care o însoţeşte face parte şi ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, conform anunţului făcut miercuri de MAE.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se află la rândul său, miercuri şi joi, într-o vizită în statul Israel, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu, conform unui memorandum adoptat de Biroul Permanent al Camerei.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite