Dăncilă, despre candidatura la prezidenţiale a lui Pleşoianu: Dacă va dori, acesta va fi în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi la finalul Comitetului Executiv al PSD că orice membru de partid poate înscrie în cursa pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale din partea social-democraţilor.

Întrebată despre alegerea candidatului PSD la prezidenţiale, liderul interimar al partidului a subliniat că orice membru social-democrat se poate înscrie în cursă.

„Fiecare coleg sau colegă care îşi exprimă dorinţa de a candida va spune în faţa Comitetului Executiv şi va fi sondat. Cel care va fi cel mai bine plasat va fi cel care va reprezenta PSD la prezidenţiale“, a declarat premierul referitor la candidaturile pentru prezidenţiale. Întrebată şi de Liviu Pleşoianu, aceasta a completat: „Sigur, dacă va dori şi Liviu Pleşoianu, acesta va fi în sondaje“.

În cadrul aceluiaşi Congres, Viorica Dăncilă le-a transmis celor din PSD că sondajele în vederea alegerilor prezidenţiale ar putea arăta o scădere şi mai mare a partidului. „Eu am spus că în sondaje am putea să avem şi mai puţin de 23%, chiar 20%”, a adăugat premierul.

Conducerea PSD a stabilit, joi, că la congresul din 29 iunie vor fi aleşi preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general. Premierul Viorica Dăncilăa subliniat că e hotărâtă să candideze şi a precizat că nu va veni cu „o echipă“, adică să aibă favoriţi pentru funcţiile de preşedintele executiv şi secretar general.

Pleşoianu şi-a arătat interesul faţă de alegerile prezidenţiale încă de anul trecut, iar în ianuarie 2019 acesta citea în stele că va ajunge şeful Statului. Înainte de asta, în iunie anul trecut, deputatul PSD anunţa că va candida la preşedinţie publicând un colaj foto inspirat din serialul „Game of Thrones” în care el apare ca fiind Jon Snow, în timp ce Iohannis e înfăţişat ca The Night King (n.red.: Regele nopţii).

Foto Liviu Pleşoianu / Facebook

plesoianu snow foto facebook
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite