Dancă: Consiliul Naţional al PNL alege candidatul la funcţia de premier. Păcat că se ocupă o adunătură de amatori politici de problemele grave ale ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă FOTO Arhivă/ Captură video
Ionel Dancă FOTO Arhivă/ Captură video

Fostul purtător de cuvânt al PNL, deputatul Ionel Dancă a transmis pe Facebook, după ce Biroul Executiv al PNL a decis să îl susţină pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, că această decizie se ia, potrivit statutului partidului, în Consiliul Naţional, iar ultima decizie a acestui for a fost ca Ludovic Orban să fie propunerea de premier. ”De problemele grave ale ţării se ocupă o adunătură de amatori politici”, scrie Dancă.

„Problemele ţării sunt grave, grave de tot, şi trebuie rezolvate imediat. Din păcate, noua conducere PNL nu are niciun plan de ieşire din criză, după înlăturarea lui Ludovic Orban de la preşedinţia partidului. Mai mult, se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare, privind propunerea PNL de Prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Naţional Liberal este în degringoladă totală”, a transmis Ionel Dancă pe Facebook. 

El a completat că „preşedintele României a spus bine că propunerea PNL de Prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noştri nu ştiu să citească Statutul sau nu au nicio problemă să nu respecte Statutul şi legile, ceea ce au arătat şi la ultimul Congres PNL”. 

Fostul purtător de cuvânt al PNL a explicat că, potrivit statutului PNL, decizia privind propunerea de premier se iia în Consiliul Naţional al PNL, prin vot secret. 

„Unul dintre noii prim-vicepreşedinţi ai partidului m-a contrazis public, afirmând că propunerea de Prim-ministru se decide în Biroul Politic Naţional. Greşit!

Ce spune Statutul PNL în ceea ce priveşte propunerea de Prim-ministru:

Art. 89, lit. o): Biroul executiv propune BPN candidatul partidului la funcţia de Prim-ministru;

Art. 86, lit. g): Biroul Politic Naţional propune Consiliului Naţional persoana desemnată de BEx pentru formarea Guvernului;

Art. 81, lit. d): Consiliul Naţional alege, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, candidatul PNL la funcţia de Prim-ministru”, a explicat Dancă. 

Potrivit deputatului, ultima decizie privind această propunere luată, conform statutului, în Consiliul Naţional al formaţiunii a fost aceea de a-l propune pe Ludovic Orban pentru funcţia dde premier. 

„Prin urmare, ţinând cont de prevederile statutului PNL şi având în vedere afirmaţia Preşedintelui României că propunerea PNL pentru funcţia de Prim-ministru se decide în forurile statutare ale partidului, Partidul Naţional Liberal trebuie să aleagă candidatul pentru funcţia de Prim-ministru prin vot în Consiliul Naţional al partidului. Surpriza momentului este că ultima decizie a Consiliului Naţional PNL privind propunerea de Prim-ministru este Ludovic Orban şi nu a fost schimbată la ultimul Consiliu Naţional de după Congres, ceea ce spune tot despre lipsa lor de strategie pentru ieşirea din criza politică şi guvernamentală actuală”, a mai scris Dancă. 

Fostul purtător de cuvânt a completat că „este păcat că am ajuns aici şi de problemele grave ale ţării se ocupă o adunătură de amatori politici care nu ştiu politică şi Statutul PNL, în timp ce soluţia pentru ieşirea din criză şi refacerea Guvernului este deja la îndemâna Partidului Naţional Liberal: Ludovic Orban, ultima propunere pentru funcţia de Prim-ministru votată în Consiliul Naţional PNL”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite