Dan Barna, atac dur la Florin Cîţu: Nemernicia prin care a golit fondul de rezervă al Guvernului, confirmă că nu avea ce să caute în această poziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Arhivă
Dan Barna FOTO Arhivă

Fostul lider USR Dan Barna a criticat decizia Guvernului interimar condus de Florin Cîţu de a da bani primăriilor din Fondul de rezervă şi îl acuză pe premier ”de cinism şi o nedisimulată ticăloşie”, pentru că se răzbună pe sute de mii de cetăţeni, doar pentru că nu a primit susţinere în Parlament.

”Nemernicia prin care Câţu a golit fondul de rezervă al Guvernului şi l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puţin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare”, a scris Barna într-o postare pe Facebook. 

El afirmă că, astfel, premierul s-a răzbunat pe sute de mii de cetăţeni, doar pentru că nu a fost susţinut în Parlament. 

”Să te răzbuni pe nişte sute de mii de cetăţenii ai României pentru că nu mai ai susţinere în Parlament arată nu doar cinism ci şi o nedisimulată ticăloşie”, mai spune Barna. 

USR mai transmite, printr-o postare, că ”Florin Cîţu a început marea împărţeală”.

”Aseară, în şedinţa de guvern, premierul demis a alocat un miliard de lei din fondul de rezervă către primarii PNL şi UMDR, dar şi către primarii PSD de la care speră să obţină ajutor pentru instalarea unui guvern minoritar. Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a şantaja şi a obţine preşedinţia PNL, iar acum repetă figura: se foloseşte de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria”, se menţionează în mesaj. 

Cei de la USR afirmă că ”Florin Cîţu acţionează fără scrupule şi fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga şi-n dreapta cu bani publici”.

”În plină criză, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor nu au primit toţi banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîţu a pus pe primul plan sinecurile şi interesele personale. Miniştrii noştri au avut proiecte de investiţii, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil. După înfiinţarea PNDL 3, marele jaf naţional orchestrat de Florin Cîţu continuă. E nevoie de criterii de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt alocaţi banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, mai spun cei de la USR. 

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite