Dacian Cioloş, nominalizat drept o „stea în devenire” în topul celor mai influenţi europarlamentari din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Dacian Cioloş şi Dragoş Pîslaru sunt cei mai influenţi europarlamentari români din 2020, arată un clasament ce măsoară indexul influenţei din Parlamentul European, realizat de VoteWatch. Topul mai arată şi că Cioloş este printre cei mai de succes europarlamentari aflaţi la primul mandat, în timp ce alţi aleşi români, precum Cristian Buşoi (EPP) sau Dan Nica (S&D), se regăsesc în topul influenţei pe domenii specifice.

În realizarea indexului de influenţă VoteWatch a luat în calcul două criterii principale în măsurarea celor 705 aleşi de la Bruxelles. În primul rând s-a uitat la influenţa politică, pe care o traduce prin abilitatea de a schimba legislaţia, a câştiga voturi şi de a porni dezbateri. În al doilea rând, VoteWatch s-a uitat la influenţa socială, care se referă la abilitatea politicienilor de a ajunge la oameni, de a porni conversaţii în spaţiul public şi de a construi comunităţi.

Astfel, pe prima poziţie a topului de influenţă se află preşedintele Parlamentului European David Maria Sassoli (Italia, S&D), urmat de Manfred Weber (Germania, preşedintele PPE), Antonio Tajani (Italia, PPE) şi Iratxe García Pérez (Spania, preşedintele Grupului S&D). Dacian Cioloş (liderul Renew Europe) se află pe poziţia a cincea, în timp ce Dragoş Pîslaru ocupă locul zece.

Dacian Cioloş se regăseşte şi în topul celor influenţi europarlamentari aflaţi la primul mandat, ocupând a doua poziţie, în spatele lui Irene Tinagli (Italia, S&D). La aceeaşi categorie se regăseşte şi Dragoş Pîslaru, aflat pe locul trei. Acesta din urmă se află şi în topul unei alte categorii - influenţa asupra politicilor economice. Aici, fostul ministru al Muncii se regăseşte pe prima poziţie, fiind lăudat pentru implicarea sa în stabilirea raporturilor economice din ultimele luni. La categoria influenţei în politicile de sănătate, europarlamentarul Cristian Buşoi este plasat pe locul trei, fiind apreciat pentru abilităţile de adaptare şi reţeaua de încredere pe care o are în interiorul Parlamentului European. Ultimul român aflat în topul VoteWatch este europarlamentarul Dan Nica, acesta ocupând a cincea poziţie în topul influenţei politicilor de tranziţie digitală.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite