Cum vede PSD discursul lui Iohannis în Parlamentul European: O ocazie să întărim ce ne propunem la nivelul UE

0
Publicat:

Eurodeputatul Victor Negrescu (PSD) susține că se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să vorbească în plenul Parlamentului European, miercuri, despre obiectivele propuse la nivelul UE de către țara noastră.

Victor Negrescu: Sper ca Iohannis să exprime în PE așteptările noastre ca stat Foto: Arhivă
Victor Negrescu: Sper ca Iohannis să exprime în PE așteptările noastre ca stat Foto: Arhivă

Întrebat, marți, dacă în spatele invitației primite de Klaus Iohannis din partea Președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, există o miză politică specială, Victor Negrescu a susținut că acesta este un tip eveniment pe care legislativul european îl organizează începând cu 2022.

În primul rând cred că este normal ca președintele României să vorbească în fața Parlamentului European, am mai avut alți demnitari români care au vorbit în fața Parlamentului European. Este un tip de eveniment pe care Parlamentul European o organizează deja de aproape doi ani, din 2022 au început aceste întâlniri cu regularitate cu oficialii naționali”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Pe de altă parte, eurodeputatul a subliniat că acest eveniment ne oferă ocazia ca să ne întărim obiectivele propuse la nivelul Uniunii Europene și speră ca șeful statului să vorbească în intervenția sa inclusiv despre problemele fermierilor români.

„Sper să profităm de această oportunitate pentru a profila România la nivel european, a exprima așteptările noastre ca stat, la nivelul Uniunii Europene, să vorbim inclusiv despre problemele pe care le au fermierii din România și ce așteptări avem din partea Comisiei Europene, să vorbim despre românii din diaspora și cum dorim să modificăm legislația europeană în așa fel încât să beneficieze de mai multe drepturi și oportunități, și să vorbim de asemenea despre situația din regiune, Ucraina, Republica Moldova, dar și despre cum putem să ne asigurăm că fondurile europene ajung mai rapid la în țară, fie că vorbim de fonduri structurale, fie că vorbim de PNRR. Este o ocazie pentru noi să întărim ce ne propunem la nivelul Uniunii Europene și sper ca președintele să facă aceste lucruri în intervenția pe care o va avea în fața legislativului european”, a declarat Victor Negrescu.

Ce a spus Administrația Prezidențială 

Administrația Prezidențială a anunțat vineri că președintele României, Klaus Iohannis, se va adresa miercuri, 7 februarie 2024, începând cu ora 12:00 (ora României), plenului Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg, în cadrul dezbaterii „This is Europe”, ca urmare a invitației primite din partea Președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola. Şeful statului își va prezenta viziunea asupra soluțiilor la principalele provocări cu care se confruntă Uniunea.

„Invitația transmisă Președintelui Klaus Iohannis de a se adresa plenului Parlamentului European, într-un an crucial pentru viitorul Uniunii, inclusiv din perspectiva alegerilor europarlamentare și a deciziilor majore care vor fi luate în următoarea perioadă, reflectă aprecierea legislativului european pentru rolul activ și constructiv al Președintelui României și al țării noastre de promotor al unui proiect european coeziv, solid, transparent și aproape de cetățean”, potrivit Administrației Prezidențiale. 

Negrescu: Eu am rămas fidel PSD la toate alegerile

Întrebat cum vede activitatea președintelui spre finalul acestor două mandate și cât de reprezentat s-a simțit, Victor Negrescu a menționat că el a votat candidații PSD.

Eu am votat ca și membru PSD. Candidații propuși de partidul social-democrat la toate alegerile. Acum înțeleg că sunt mai multe tipuri de declarații, dar eu am rămas fidel Partidului Social Democrat, la toate alegerile”, a spus europarlamentarul român.

Recent, Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și prim-vicepreședinte al PSD, a afirmat că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă la prezidențialele din 2019.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite