Cum motivează Paleologu candidatura sa: E o obligaţie faţă de electoratul de dreapta, faţă de antreprenori, faţă de cei stigmatizaţi ca fiind fanatici religioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu. FOTO Eduard Enea
Theodor Paleologu. FOTO Eduard Enea

Theodor Paleologu, candidat al PMP la prezidenţiale, a explicat faptul că a intrat în cursa pentru Palatul Cotroceni pentru că vrea să fie o variantă de vot pentru electoratul de dreapta, fie că e vorba de cel conservator sau liberal, precum şi pentru persoanele care au mers să voteze la referendumul privind schimbarea definiţiei căsătoriei de anul trecut.

„Mai există o altă idee complet falsă. Şi anume că în turul întâi votezi împotrivă. Este o imensă imbecilitate să spui aşa ceva. O probă clară de lipsă de cultură politică. În primul tur ai ocazia unică să spui ce vrei. Care sunt valorile în care crezi, care sunt ideile pe care le consideri potrivite, soluţiile pentru ţară. Votezi pentru un proiect, pentru un om, pentru nişte idei, pentru nişte valori. Nu împotrivă. Împotrivă votezi în turul doi. Aşa cum s-a întâmplat în 2016 când am votat cu toţii împotriva lui Ponta. Că doar n-am votat pentru Iohannis. Ci împotriva lui Ponta. Ori tipul ăsta de atitudine pe care o regăsim în propaganda barnistă spune să votăm contra de la început. E complet absurd. Fără a nu mai vorbi că e complet nedemocratic să pretinzi că nu trebuie să existe concurenţă. Păi în democraţie trebuie să existe competiţie, pluralism, mai mulţi candidaţi”, a declarat Theodor Paleologu, la Adevărul Live.  

Candidatul USR a subliniat că în niciun caz nu s-ar retrage din cursa pentru prezidenţiale, aşa cum i-a cerut Barna. „De ce un candidat de dreapta s-ar retrage pentru un candidat de stânga sau pentru un candidat care nu are o identitate clară, un OZN post-ideologic. Eu sunt un candidat de dreapta. Sunt singurul candidat de dreapta pe bune în această competiţie. Sunt candidatul de dreapta cel ami bine plasat şi nu vă de ce mi-ar contesta unii legitimitatea de candidat”.

Nu în ultimul rând, Paleologu a menţionat o parte din electoratul său. „Am dreptul să candidez şi nu e vorba numai de un drept, e vorba de o obligaţie. O obligaţie morală, civică, pe care o am faţă de electoralul de dreapta, faţă de electoratul conservator, electoratul liberal, faţă de antreprenori, faţă de cei care au fost stigmatizaţi ca fiind fanatici religioşi. Am o datorie faţă de toţi aceşti oameni”, a completat candidatul PMP la prezidenţiale.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite