Cum fug liberalii de referendum. „Pe tot ce pune mâna Dragnea se ofileşte“. Surse: Secretarul general al PNL ar putea rămâne fără funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL fuge de răspunderea pentru eşecul referendumului privind familia tradiţională în condiţiile în care majoritatea parlamentarilor au susţinut iniţiativa cetăţenească, iar numeroşi lideri au făcut campanie pentru modificarea Constituţiei. Liberalii au găsit şi vinovaţii: Liviu Dragnea şi PSD.

Eşecul referendumului privind familia tradiţională i-a făcut pe liberali să arunce vina pentru prezenţa slabă pe PSD. „E un vot de blam pentru Liviu Dragnea şi PSD. Dragnea a furat celor 3 milioane de cetăţeni tema, a aruncat-o în derizoriu şi a compromis-o pentru că pe tot ce pune mâna Dragnea se ofileşte“, a declarat Ludovic Orban, lider al PNL care a venit la conferinţa de presă însoţit doar de purtătorul de cuvânt, Ionel Dancă. 

De altfel, preconizarea unui rezultat slab la referendum i-a făcut pe liberali să nu vină în eveniment, aşa cum făceau înainte. Printre liderii mai importanţi au fost doar Robert Sighiartău (secretar general), Ben Oni Ardelean (vicepreşedinte) şi Cristian Buşoi (vicepreşedinte). În rest, liniştea de dinaintea furtunii, în condiţiile în care faptul că au intrat în „hora“ susţinerii referendumului fără a ţine cont că s-ar putea să-i coste. 

Începe revolta în PNL

În timp ce Ludovic Orban arunca vina pe Liviu Dragnea şi PSD, o parte dintre liberali au început atacul la conducerea care a susţinut participarea la referendum şi tema modificării Constituţiei în sensul dorit de Coaliţia pentru Familie. „Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventurã si cãtre un nou esec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbinã. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradã“, este mesajul transmis pe Facebook de Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Alina Gorghiu, Cezar Preda şi Mara Calista. Toate persoanele menţionate sunt deputaţi sau senatori care au şi un hashtag pentru mesaj: ajunge. 

De altfel, potrivit unor surse Mihai Voicu i-a şi cerut pe grupul de Whats App demisia lui Robert Sighiartău, secretar general al PNL. Lui Sighiartău i s-a reproşat că din cauza ideilor religioase pe care le susţine ar duce partidul la un scor de sub 10. Voicu a fost unul dintre cei mai mari opozanţi a referendumului şi dintre cei din PNL care au afirmat în ultimii ani că nu trebue susţinut un asemenea demers.  

Răspunsul lui Orban la mesajul colegilor care l-au contestat a venit doar cu jumătate de gură, acesta precizând că e libertatea oricui să se poziţioneze cum vrea pe o temă cum a fost cea a referendumului.  

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri