CTP, despre numirea lui Orban în postul de premier: O non-ştire. Putea să-l desemneze pe Viktor Orban sau Victor Rebengiuc, tot aia era

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis care l-a nominalizat pe Ludovic Orban pentru postul de premier. Gazetarul a explicat că susţinerea acestuia în Parlament este „extrem de problematică”, şi a criticat Alianţa USR-PLUS pentru că se feresc de guvernare. Cât despre discursul liderului PNL, CTP îl compară cu cel al „cunoscutului economist, politolog şi filosof Gheorghe Hagi”.

„Putea la fel de bine să-l desemneze dl Klaus Iohannis acum, să pronunţe numele lui Viktor Orban sau Victor Rebengiuc, tot aia era. Nu-mi vine în cap decât Shakespeare: vorbe, vorbe, vorbe. Asta am auzit acum. Practic nu se poate face nicio ştire din asta. L-a anunţat pe Orban, însă nu înseamnă practic nimic, pentru că guvernul nu este cunoscut, iar sprijinirea lui în Parlament este extrem, extrem de problematică în clipa de faţă. Aşa că este o non-ştire ce am auzit acum”, a declarat Cristian Tudor Popescu, citat de Digi24.

Acesta a vorbit apoi şi despre tema alegerilor anticipate, şi l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis că încearcă să opţină puncte electorale pe spatele ideii pe care insistă USR-PLUS. Cu toate astea, gazetarul se îndoieşte că s-ar putea ajunge la varianta alegerilor anticipate, deoarece, înafară de USR-PLUS, „nu sunt partide care să aibă interesul alegerilor anticipate”.

Mai departe, CTP a criticat poziţia USR-PLUS care a afirmat că nu doreşte să intre la guvernare şi subliniază că încrederea cetăţenilor în această alianţă este „pur şi simplu o pălărie prea mare”.

„Nu sunt de acord cu poziţia USR-PLUS, este dezamăgitoare. Faptul că nu vor în continuare să intre la guvernare e nefiresc. E un partid tânăr, un partid care s-a ridicat pe voturile cetăţenilor care au avut încredere în ei, iar acum se situează USR-PLUS sub încrederea pe care le-o acordă cetăţenii. E pur şi simplu o pălărie prea mare pentru ei această încredere. E inadmisibil să nu participe la guvernare împreună cu un partid – era să zic de dreapta, PNL. Da, într-adevăr, e o problemă. USR ce e? De dreapta, de stânga, de sus, de jos? Asta este problema, continuă să oscileze, nu se defineşte şi are astfel de poziţii care, după părerea mea, nu fac bine deloc, cum este fuga asta de guvernare”, a afirmat jurnalistul.

Gazetarul a comentat şi discursul lui Ludovic Orban de la Cotroceni, comparându-l cu cel al lui Gheorghe Haghi - „să fie bine ca să nu fie rău”.

„Ce a enunţat Ludovic Orban e o dezvoltare a exprimării sintetice a cunoscutului economist, politolog şi filosof Gheorghe Hagi – ar fi bine să fie bine ca să nu fie rău, asta e tot. Trebuia să spună: vom începe prin a identifica găurile în care putem să ne rupem gâtul, lăsate de PSD în buget, în diverse agenţii, care sunt înţesate de oameni PSD. Cum poţi să aplici măsurile astea frumoase de care vorbeşte dl. Orban când întreg aparatul de stat este înţesat de diverse pile, relaţii, nepoate, amante, oameni din partid”, a conchis spus Cristian Tudor Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite