Critici dure din tabăra PNL la adresa lui Clotilde Armand: „Să se concentreze pe adevăratele nevoi: investiţii, dezvoltare, proiecte. Administraţie, nu circ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/George Călin
Foto: Inquam Photos/George Călin

Deşi tensiunile din coaliţie de la nivel guvernamental se reflectă mai puţin în spaţiul public, la nivel local neînţelegerile sunt evidente. Odată cu situaţia creată de scandalul dintre Primărie şi Romprest, criticile aduse de consilierii locali liberali din Sectorul 1 lui Clotilde Armand s-au înmulţit.

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că nu acordă atenţie investiţiilor necesare pentru dezvoltarea locală, acuzând-o că are ca priorităţi “circul şi scandalurile interminabile, zecile de procese”, pe care le cataloghează ca “fiind o tactică de a distrage atenţia de la incompetenţă şi de la adevăratele probleme ale comunităţii”. 

„Execuţia bugetară de nici 5% pe investiţii, într-un sector cu atât de multe nevoi, spune totul despre cum se face administraţie la sectorul 1. La fel şi rarele proiecte propuse pe ordinea de zi ale şedinţelor, printre scandaluri şi procese, făcute pe genunchi şi doar că să poată fi enumerate apoi în postări lăudăroase. (..) E momentul, după aproape un an de războaie, ca primarul să lase avocaţii şi instanţele să îşi facă treaba şi să se concentreze pe adevăratele nevoi: investiţii, dezvoltare, proiecte. Administraţie, nu circ”, spune Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

Unul dintre subiectele care au stârnit nemulţumirea consilierilor PNL se referă la procesele pe care Primăria Sectorului 1 le are pe rol, în contextul în care, în şedinţa Consiliului Local de marţi se pune în discuţie finanţarea unor servicii juridice externe pentru procesele ADP Sector 1.

„Partidul Naţional Liberal, filiala Sector 1, susţine orice demers în justiţie, cât timp urmăreşte interesul cetăţenilor şi salvarea risipei banului public, dar nu fără să ştie exact toate detaliile(..). Mai ales că nu sunt 2 procese, ci 23 – un număr care poate fi aproape de ceea ce se numeşte abuz de drept. Este cât se poate de evident că nu se poate acorda un cec în alb, fără să ştim în ce intrăm şi care este stadiul acestor demersuri”, susţine Burduja.

În acest sens, liberalii îi cer lui Clotilde Armand sa comunice care este stadiul demersurilor pentru recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei constatat de Ministerul de Finanţe ca fiind produs de operatorul de salubritate. Cererea lui Clotilde Armand de administrare a parcurilor Cişmigiu şi Herăstrău este un alt subiect criticat de PNL.

„Ordinea de zi este completată de o serie de proiecte cel puţin îndoielnice, prin care solicităm în administrare, de la Capitală, diverse parcuri şi străzi. Spunem îndoielnice pentru că aceste solicitări se bat cap în cap cu declaraţiile primarului cum că nu ar fi bani în buget şi cu realitatea în care nu plăteşte facturile furnizorilor. Mai mult, în loc să se concentreze pe proiectele asumate şi de care sectorul are nevoie, pe şcoli, creşe, amenajarea spaţiilor care sunt administrate de sector, primarul cere de la Capitală parcuri incluse de primarul general în PNRR” , completează liberalul.

Până la ora publicării ştirii, Clotilde Armand nu a putut fi contactată pentru a oferi o reacţie pe aceast subiect.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite