Crin Antonescu vrea alianţă anti-PSD: Să nu pună mâna şi pe Preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Crin Antonescu FOTO Dana Mihai
Preşedintele PNL Crin Antonescu FOTO Dana Mihai

Preşedintele PNL Crin Antonescu consideră că toate partidele care sunt în Opoziţie pot fi parteneri de discuţie pentru o posibilă alianţă anti-PSD la alegerile prezidenţiale.

"Trebuie să facem tot ce putem pentru ca PSD-ul să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României. Toate partidele care sunt în acest moment în opoziţie şi despre care nu întrezărim să devină şi ele anexe ale PSD-ului cum s-a întâmplat cu UNPR-ul şi alţii, pot să fie parteneri de discuţie", a declarat Crin Antonescu, într-o intervenţie la B1 TV. 

Liderul liberal a explicat că bătălia politică nu se va purta între cei pro-Băsescu şi cei care sunt împotriva preşedintelui, ci între cei care sunt cu PSD şi cei care sunt contra-PSD. 

"Dilema acestor alegeri prezidenţiale de la sfârşitul acestui an este dacă ele vor fi pro sau contra Traian Băsescu, aşa cum crede Ponta şi cum vrea domnul Ponta să-i facă pe români să creadă, sau dacă vor fi pro sau contra "toată puterea la PSD", aşa cum mi se pare mie că este real. Indiferent câte lucruri îi despart pe cei care nu sunt astăzi cu PSD, cred că este o chestiune de raţionalitate politică şi de instinct de conservare democratică să facem tot ce putem pentru ca PSD-ul să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României", a adăugat liderul PNL. 

Premierul Victor Ponta i-a asigurat pe tinerii social-democraţi că, în 2014, PSD va ajunge la Cotroceni, iar preşedintele Traian Băsescu va merge la „brutărie“.

„În decembrie noi vom fi la Preşedinţie şi Băsescu la ... „, a spus Ponta, răspunsul venind din partea tinerilor social-democraţi: „la puşcărie!”. „Voiam să zic la brutărie, pentru că Daniel Constantin voia să vorbească de agricultură. Dar vreau să vă spun ceva: lucrul acesta se va întâmpla”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Alianţa PSD-PC-UNPR şi-a lansat candidaţii. Ponta: Dacă voi consideraţi că trebuie să fiu preşedinte, voi fi

Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi-a lansat, sâmbătă, în a doua zi de campanie, candidaţii la alegerile europarlamentare din 25 mai, în prezenţa preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. De la eveniment a absentat Ion Iliescu, care a rămas acasă, alături de soţia sa, Nina, aflată în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală.

PNL dă startul campaniei pentru europarlamentare. Crin Antonescu: Nu poţi să fii stat european fără a prospera

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi europarlamentarii Adina Vălean şi Renate Weber au lansat, în prima zi a campaniei pentru euroalegeri, un manifest al formaţiunii, în care au schiţat principalele direcţii de acţiune ale partidului.

 Start în campania pentru europarlamentare. Ce interdicţii au candidaţii în următoarele 30 de zile

Vineri, la ora 24.00, a început oficial campania pentru alegerile europarlamentare. Pe parcursul celor 30 de zile, 14 partide, o alianţă electorală şi 8 candidaţi independeţi se vor lupăta pentru cele 32 de locuri rezervate României în Parlamentul European. Ce au voie să facă candidaţii şi ce le este interzis în timpul campaneie celor care se luptă pentru fotoliul, dar mai ales pentru salariul european?



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite