Crin Antonescu: "În toamnă vom avea alegeri parlamentare şi, în opinia mea, prezidenţiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu va fi preşedinte interimar până când Curtea Constituţională va lua o decizie FOTO: Mediafax
Crin Antonescu va fi preşedinte interimar până când Curtea Constituţională va lua o decizie FOTO: Mediafax

Crin Antonescu a făcut primele declaraţii după ce Curtea Constituţională a decis să amâne decizia în privinţa referendumului până pe 12 septembrie. Preşedintele interimar speră ca în toamnă, România să aibă şi alegeri parlamentare, dar şi prezidenţiale.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie. Judecătorii au respins toate contestaţiile depuse de PSD, PNL, şefii camerelor Parlamentului şi un ONG.

Crin Antonescu a declarat în această seară câ "vom avea o decizie definitivă a Curţii în 12 septembrie, când vom şti dacă vom avea alegeri anticipate. Asta nu înseamnă că va continua o campanie electorală şi în niciun caz că România traversează o perioadă de instabilitate. Există un Guvern legitim, în România există un Parlament, în vacanţă, dar pe deplin legitim". 

De asemenea, preşedintele interimar a spus că lupta politică se va linişti până în toamnă, când a spus că vor fi alegerile parlamentare, programate în mod normal, şi alegerile prezidenţiale, dacă CCR va hotărî că preşedintele trebuie demis. 

Crin Antonescu va rămâne preşedinte interimar până la o decizie finală, iar Traian Băsescu va trebui să mai aştepte până să-şi reocupe biroul de la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite