Crin Antonescu, despre afilierea PNL la PPE: „Nici nu s-a discutat aşa ceva vreodată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu FOTO Adevărul
Crin Antonescu FOTO Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat  vineri seară  că nu s-a  pus niciodată în discuţie afilierea la Partidul Popular European.

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune a postului Antena 3, dacă s-a discutat despre afilierea PNL la PPE şi dacă s-a depus vreo solicitare în acest sens.

“Cum să depunem, domnule? Nici nu s-a discutat aşa ceva vreodată, iar eu mă pomenesc cu un atac pe partea asta”, a replicat Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, a declarat joi pentru Mediafax că PNL nu a depus o solicitare oficială de aderare la familia populară, necesară în vederea demarării procedurii tehnice de afiliere la partidul european.

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a declarat joi că în PPE nu sunt primite “partidele de sorginte socialistă” şi că “atâta vreme cât PNL s-a topit în PSD, nu prea are şanse să intre în PPE”, transmite Mediafax.

În PPE nu sunt primite partidele de sorginte socialistă. Atâta vreme cât PNL s-a topit în PSD, nu prea are şanse să intre în PPE, unde sunt primite partide de dreapta şi de centru-dreapta, nu partide de sorginte socialistă. Cel puţin acesta este PNL-ul lui Crin Antonescu de astăzi”, a spus Boc.

Într-un interviu acordat în toamna lui 2012 unui ziar spaniol, liderul PNL Crin Antonescu afirma că “se uită cu interes la PPE”. Fără a preciza clar care este poziţia sa, Antonescu a spus că în interiorul PNL există o “importantă componentă conservatoare” care situează partidul mai aproape de PPE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite