Credite pentru studenți și familii tinere. Firea: A fost publicat regulamentul programelor Student Invest și Family Start

0
0

Ministrul Familiei a anunțat, în ziua începerii anului universitar, că a fost publicat în Monitorul Oficial regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, Student Invest și Family Start.

Regulamentul programelor, publicat în Monitorul Oficial FOTO: GOV.RO
Regulamentul programelor, publicat în Monitorul Oficial FOTO: GOV.RO

„O veste importantă pentru tinerii și familiile la început de drum. A fost publicat în Monitorul Oficial regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, Student Invest și Family Start. Mi-am dorit mult ca aceste două programe, incluse în pachetul „Sprijin pentru România”, să prindă contur în acest an și le mulțumesc pentru sprijin și susținere președintelui Camerei Deputaților și a PSD, Marcel Ciolacu, premierul și președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu” , a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit ministrului Familiei, cele două programe sunt derulate împreună cu Fondul Român de Contragarantare, iar din acest moment băncile se pot înscrie în program și tinerii pot accesa aceste credite. Gabriela Firea susține că prin aceste programe vor putea fi accesate credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate, iar fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei.

„Programele de sprijin pentru tineri și familii, pe care le-am inițiat și susținut în Guvern, ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, sunt derulate împreună cu Fondul Român de Contragarantare. Din acest moment, băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite. Prin programele „Student lnvest” şi „Family Start” vor putea fi accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani. Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți” , a precizat aceasta.

Gabriela Firea a precizat că în programul „Family Start” suma maximă care poate fi obținută este de 75.0000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale familiei. 

„În programul „Family Start”, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri” , susține ministrul Familiei. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite