Costel Alexe neagă acuzaţiile de şantaj din sistemul silvic: „Angajările nu sunt atributul ministrului”

0
0
Costel Alexe se sustrage acuzaţiilor de şantaj din cadrul Romsilva. FOTO: Facebook/ Costel Alexe
Costel Alexe se sustrage acuzaţiilor de şantaj din cadrul Romsilva. FOTO: Facebook/ Costel Alexe

Liberalul Costel Alexe, fost ministru al Mediului, a declarat că angajările în cadrul Romsilva nu intră în atribuţiile Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, întrucât instituţia este o regie autonomă. Afirmaţia vine după ce în spaţiul public au apărut înregistrări cu secretarul de stat Gelu Puiu care făcea presiuni politice pentru schimbarea mai multor directori din sistemul silvic, raportându-i ministrului Costel Alexe.

Costel Alexe a transmis miercuri, într-o declaraţie de presă, că angajările la Romsilva se fac de către reprezentanţii acestei instituţii şi „nu sunt atributul ministrului sau aparatului de lucru din minister”. Liberalul susţine că informaţiile din materialul realizat de Recorder  sunt neclare, rupte din context.

„Ministerul Mediului nu are atribut de a interveni în angajările făcute la Romsilva sau alte entităţi. După cum bine ştiţi, Romsilva este o regie autonomă cu reguli clare în ceea ce priveşte angajarea sau înlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Nici ca ministru nu am avut astfel de intervenţii. Şi după difuzarea materialului lucrurile sunt neclare, pentru că acolo avem o incursiune de insinuări, rupturi din context. Vreau să îi asigur pe cetăţenii României că la Ministerul Mediului cu toate altele sunt atribuţiile ministrului şi, evident, nu politica de cadre", a declarat Costel Alexe.

Întrebat dacă Gelu Puiu îl informa dacă funcţiile au fost eliberate, aşa cum se vehiculează în spaţiul public, Costel Alexe a negat informaţia.

„Aveam discuţii cu secretarii de stat cu tot ce înseamnă activitatea ministerului, mai ales atunci când erau plângeri sau sesizări ale unor instituţii sau cetăţeni ai României", a spus fostul ministru Mediului.

În urmă cu o zi în spaţiul public a apărut informaţia că secretarul de stat în Ministerul Mediului Gelu Puiu ar fi făcut presiuni asupra unor şefi de direcţii silvice din ţară pentru a demisiona din funcţii. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcţiile din ţară au fost eliberate.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că a acceptat demisia lui Gelu Puiu din funcţie.

Actualul ministru al Mediului, Tanczos Barna, a anunţat, miercuri, că a solicitat Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, un raport privind modul în care s-au făcut angajările, dar şi eliberările din funcţii în 2020. 

Vezi şi: Cum a pus presiuni politice un secretar de stat pentru schimbarea a zeci de directori din sistemul silvic

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite