Corina Creţu continuă criticarea PSD: Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul european Corina Creţu. FOTO Facebook Corina Creţu
Comisarul european Corina Creţu. FOTO Facebook Corina Creţu

Comisarul european Corina Creţu susţine că are „conştiinţa împăcată“ în legătură cu lucrurile bune pe care le-a făcut, dar subliniază că autorităţile europene nu se pot substitui celor naţionale şi locale. Mesajul acesta este o continuare a criticilor la adresa Guvernului României, echipa acestui cabinet fiind formată din colegii săi din PSD şi cei din ALDE.

„Acum patru ani aveam prima mea întâlnire cu colegii din DG Regio, după nominalizarea mea de către Preşedintele Comisiei Europene, Dl Jean-Claude Juncker, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională. Am conştiinţa împăcată în legătură cu lucrurile bune pe care le-am făcut: încheierea programelor pentru perioada 2007-2014 în toate Statele Membre, încheierea Acordurilor de Parteneriat şi a Programelor Operaţionale pentru perioada 2014-2020, dar mai ales negocierea Bugetului european pentru politică regională, 2021-2027, când pentru prima dată în istoria Uniunii Europene suma cea mai mare, 373 miliarde de euro, vor fi alocaţi către politică de coeziune, iar din această suma 80 la sută vor fi investiţi în regiunile mai puţîn dezvoltate din Europa”, a scris Corina Creţu pe Facebook.

Corina Creţu a explicat că a lansat Grupul pentru simplificarea procedurilor de accesarea fondurilor europene, dar şi că un alt grup de experţi lucrează pentru strategii adaptate la nevoile cetăţenilor din regiunile rămase în urmă.

„Lucrăm pentru a adapta regiunile carbonifere la cerinţele secolului 21. Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale”, a mai scris comisarul european.

Aceasta a afirmat că şi-a dori o implementare accelerată a unor proiecte „de calitate”. „Singurul meu obiectiv este de a vedea că regiunile se dezvoltă, viaţa oamenilor se îmbunătăţeşte considerabil graţie solidarităţii europene şi a fondurilor pe care le gestionez”, a mai scris Creţu. 

În 8 octombrie, comisarul european a declarat că nu mai acceptă „insulte“ din partea Guvernului român faţă de munca pe care o face, subliniind că la Comisia Europeană se fac „eforturi supraomeneşti“ pentru a evita dezangajările de fonduri pentru România, însă fără proiecte nu se poate finanţa.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite