Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, despre terenul familiei Băsescu: “A fost o întâmplare fericită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu a relatat modul în care preşedintele Traian Băsescu, prin fiica sa, Ioana, a ajuns să achiziţioneze un teren agricol în Călăraşi.

“E simplă povestea. Domnul preşedinte a afirmat de mai multe ori că a dorit să cumpere terenuri. L-am auzit că ar vrea să cumpere teren, să devină fermier. Asta a fost acum câteva luni, cred că la sfârşit de august. Chiar nu circulă terenurile astea, e lipsă de cumpărători. Chestiunea asta e în funcţie de unde e terenul, care e bonitatea lui, care e suprafaţa. Sunt mulţi factori care determină preţul unui teren. Într-o discuţie cu nişte colegi, unul zice: « am auzit că domnul preşedinte vrea să cumpere un teren ». Şi îmi spune că e la Călăraşi un teren de 290 de hectare”, a povestit Rădulescu, la Realitatea TV.

Totodată, consilierul prezidenţial a subliniat că el însuşi i-a recomandat preşedintelui Băsescu respectivul teren agricol, cu atât mai mult cu cât se încadra în cerinţele acestuia.

“M-am dus să văd terenul, nu mi-a venit să cred. I-am spus domnului preşedinte că i-l recomand. Dumnealui şi-a exprimat public de mai multe ori dorinţa (n.r.: să cumpere un teren), între 200 şi 300 de hectare. Mi-a dat adresa celui care avea terenul, o firmă românească ai cărei acţionari erau în Italia. I-am dat telefonul avocatei, Ioana a luat legătura cu avocata şi de acolo nu mai ştiu cum s-au desfăşurat lucrurile. A fost o întâmplare fericită”, a explicat Rădulescu.

În ce priveşte documentele prezentate la Antena 3, consilierul preşedintelui Băsescu susţine că “se discută despre o anchetă” a DNA la nivelul primăriei.

“M-am uitat şi eu pe documentul prezentat de cei de la Antena 3 şi cât ai fi de novice vezi că acolo se discută despre o anchetă la nivel de primărie. Anumite comune au primit terenuri pentru a împroprietări cetăţenii, dar acest teren nu are legătură, era al unei firme. Controlul facea referire la terenurile primite de locuitorii din Nana, dar în alte zone”,  a precizat el.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu,  a subliniat că există un raport, făcut la solicitarea DNA, care priveşte mai multe transferuri de terenuri din Călăraşi, dar documentul “nu a vizat comuna Nana”.

“Raportul nostru nu a vizat comuna Nana, ci modul în care terenuri aparţinând statului au mers la mai multe comisii locale de fond funciar care şi-au transferat între ele liste de persoane care au dreptul de a primi terenuri în compensare şi care au fost mutate toate. În acest raport apare faptul că această comună a beneficiat anterior şi de transferul a aproape o mie de hectare, de la ADS la comuna Nana. Nu ştiu ce a urmărit DNA, dar cred că a vrut să vadă dacă anumiţi cetăţeni sunt şi cei la care a ajuns terenul”, a declarat preşedintele ANRP.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri