Condiţiile în care USR PLUS ar putea reveni la guvernare. Barna: „Este cea mai rapidă ieşire din criză” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul când cei din USR Plus şi-au anunţat demisia din Guvern FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Momentul când cei din USR Plus şi-au anunţat demisia din Guvern FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

USR PLUS vede doar o singură variantă pentru ieşirea rapidă din criza politică şi guvernamentală. În schimb, PNL spune că posibilitatea unei colaborări cu foştii parteneri de guvernare este una „limitată”.

Într-o emisiune Digi24, Dan Barna a explicat care este cea mai rapidă soluţie de ieşire din criză: USR PLUS să-şi reia portofoliile (în Guvern) negociate în decembrie 2020.

„Din punctul nostru de vedere, este cea mai rapidă soluţie de ieşire din criză, pentru că în momentul în care avem un alt premier dornic să constituie un guvern, structura de colaborare în cadrul coaliţiei e deja definită încă din decembrie şi atunci ar putea fi o chestiune de zile dacă mergem pe structura deja agreată”, spune Dan Barna.

Liderul USR PLUS asugură că partidul său nu vizează funcţia de preşedinte al Camerei la USR, o funcţie care nu a fost negociată în decembrie. 

„Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliţie agreată la Vila Lac rămâne valabilă şi avem doar situaţia schimbării premierului şi discuţia pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil şi cu majoritate”, a afirmat Dan Barna la Digi24.

„Dacă negocierea e una serioasă, se poate discuta orice. Dacă e una în care după cum ne-au anunţat cei de la PNL să ne dea două ministere ca să ne fie ruşine de ce-am făcut arată că n-au înţeles nimic din această criză. N-o să stăm ca să ne prefacem că stăm de vorbă”, mai spune Barna.

VIDEO: Digi24

Conform Digi24, Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL şi ministru demisionar al Finanţelor, spune că în ceea ce priveşte colaborarea cu USR PLUS pentru formarea unui nou guvern, aceasta este „limitată” de votul dat astăzi împotriva Cabinetului Cîţu. Vîlceanu a afirmat că e foarte puţin probabil ca PNL să mai discute despre un guvern cu USR PLUS. 

Citeşte şi: 

Barna: Nu cred că este un trainer mai competent decât Sorin Grindeanu pentru cum e viaţa când eşti scos din Palatul Victoria

Barna, la votul pe moţiunea de cenzură: Am spus că aici vom ajunge. Suntem aici şi vom vota. Aţi fi putut fi Superman. Aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite