Clinciuri PSD-PNL pe problemele de integritate ale membrilor

0
Publicat:

Declanșarea scandalului sexual în care este implicat fostul deputat PSD Aurel Bălășoiu, față de care liderii PNL nu s-au sfiit să reacționeze, a pornit o contraofensivă a social-democraților, speculând toate vulnerabilitățile liberalilor.

După scandalul lui Bălășoiu, comentat de PNL, PSD a întors armele FOTO Mediafax
După scandalul lui Bălășoiu, comentat de PNL, PSD a întors armele FOTO Mediafax

PSD, prins la înghesuială și tras la răspundere chiar de către colegii liberali de guvernare pentru că a avut un asemenea deputat, a întors armele și a început să arate cu degetul înspre problemele PNL. Mai întâi, social-democrații l-au luat în vizor pe fostul liberal Cătălin Boboc, care nici nu mai ocupa o funcție publică, fiind acuzat că a avut un imobil branșat ilegal la rețeaua electrică. Boboc a negat și a plusat prin demisia din PNL.

„Îi transmit omologului meu din PSD, Radu Oprea, că acum își poate concentra atenția pe situații care chiar afectează, mult mai grav, imaginea coaliției”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, în urma demisiei lui Boboc. 

Reforma în Educație, pe spatele PNL

Ulterior, PSD a acuzat că lupta de putere din interiorul PNL pune în pericol nu numai parcursul legilor educației, ci și reforma din învățământ. Gabriel Zetea e singurul care a văzut lupte interne, care au culminat cu demisia lui Sorin Cîmpeanu.

Din păcate, această situație își pune serios amprenta asupra actului de guvernare și îngustează tot mai mult fereastra de dezbatere parlamentară, în actuala sesiune legislativă, a proiectelor de legi ale Educației Mai mult, există și alți lideri ai PNL aflați în atenția mass-media ca potențiale subiecte ale unor anchete legate de plagiat. De aceea, considerăm că este momentul ca PNL să facă o urgentă și serioasă analiză internă referitoare la riscurile potențiale pe care le pot produce noi investigații media și care au în centru demnitari liberali”, a precizat Zetea, cu aluzie la probleme de integritate în cazul lui Nicolae Ciucă și Lucian Bode, cu teza ținută la secret.

Cele două partide aflate la guvernare au, de altfel, un istoric al personajelor controversate, cercetate de autorități, însă mai mereu s-a mers pe varianta autosuspendării din partid, fără vreo demisie din funcția publică. Este cazul foştilor lideri ai PNL Iaşi, Costel Alexe (şeful CJ Iaşi) şi Mihai Chirica (primarul municipiului Iaşi). Același lucru s-a întâmplat și în cazul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, pus la zid, după prăbușirea podului de la Lețca, dar și în cazul lui Daniel Tudorache, fost edil al Sectorului 1 din București, cercetat de DNA. Sub lupa DNA este și șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Ciolacu îi răspunde lui Gorghiu

Șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, a criticat demersul liberalei Alina Gorghiu, șefa interimară a Senatului, care a pornit o petiție în care cere demisia deputatului implicat într-un scandal sexual, explicând că i-a cerut parlamentarului să demisioneze și nu intră în „acest circ”, catalogând demersul drept „fandoseală”. Practic, șeful PSD a făcut apel la punerea batistei pe țambal, ca să nu mai fie atrasă atenția asupra Coaliției.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite