Claudiu Manda, reacţie la decizia DNA: Cele mai multe dintre dosarele instrumentate de „harnicul“ Uncheşelu s-au finalizat cu achitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax / Remus Badea
Foto Mediafax / Remus Badea

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a reacţionat pe pagina sa de Facebook la anunţul DNA că a fost trimis în judecată şi spune că este suprins de decizie. Manda îl atacă pe procurorul de caz, Jean Uncheşelu, despre ale cărui dosare spune că majoritatea sunt finalizate cu achitări.

„Am aflat cu surprindere ca sunt trimis in judecată de către DNA, mai precis de către procurorul Jean Uncheşelu, ‘’făuritorul de dreptate’’ , de la Craiova. 

Înainte de a prezenta public situaţia in concret, câteva considerente de ordin general se impun:

* Este cunoscut faptul ca cele mai multe dintre dosarele instrumentate de “harnicul” Uncheşelu s-au finalizat cu ACHITARE mai curând decât cu condamnare (luând in calcul inclusiv perioada când beneficia de celebrele culoare din Justitie), cu alte cuvinte, de cele mai multe ori, pentru domnul procuror nu contează adevarul şi probele, ci aparenţele. 

* După ce a ascultat, in prima parte a anului 2015, timp de 6 luni, aproximativ 100 de persoane, probabil primari şi toată conducerea PSD Dolj, i-au trebuit 6 ani pentru a descoperi  ‘’infracţiunea’’ si ‘’infractorul’’.

‘’Infractorul’’: Manda Iulian Claudiu...

‘’Infracţiunea’’: ART 13 din legea 78/2000...

In concret, sunt acuzat ca mi-am folosit influenţa faţă de un director de instituţie, Simcelescu Marius, director Agenţia Judeţeană pentru Plăţi si Intervenţii Sociale (AJPIS), pentru a obţine foloase necuvenite, constând in 65 DE VOTURI, PE CARE NU LE-AM LUAT, DAR MI ‘’LE-AM DORIT’’. 

Voi prezenta, aici, cum mi-am ‘’folosit influenţa’’ si cum am ‘’urmărit voturile”. 

1. Cu privire la modul cum mi-am ‘’folosit influenţa’’, redau conţinutul transcrierii convorbirilor (vezi foto).

După cum se observă din convorbiri, este evident că domnul Simcelescu era greu de găsit, chiar şi la telefon, iar când am apucat sa vorbesc cu domnia sa, nu era la birou. In acel moment, am realizat ca domnul Marin Ion avea dreptate când mi-a spus ca nu a reuşit sa ajungă in audienţă. 

Precizez ca nu am ştiut cauza pentru care dorea domnul Marin Ion sa ajungă in audienţă şi nici nu aveam de ce sa ma interesez, pentru ca nu era de competenţa mea, lucru care reiese şi din convorbirea mea cu domnul Simcelescu:

“NU E TREABA MEA, NU MA BAG EU IN EA!”

“IDEEA E SA ÎL PRIMEŞTI, SA VORBIŢI ACOLO. NU ŞTIU.”

“TREABA VOASTRĂ. SA FIE LEGAL. TOTUL!”

“SA NU SE CREADĂ CA FAC VREUN TRAFIC DE INFLUENŢA ASUPRA LU’ MATALE.’’

“DE AICI INCOLO NU ESTE IN SARCINA MEA NIMIC. DA?”

Precizez ca eu nu aveam o relaţie directă cu domnul Simcelescu, domnia sa venind alături de PSD împreună cu un grup important de colegi ai domniei sale, de la PNL, cu un an înainte, iar eu discutam cu doi dintre ei, care deveniseră Vicepreşedinţi PSD, deci nu aveam cum sa am “O PUTERE IMENSĂ”, aşa cum eronat si nefondat arată ‘harnicul’ procuror. 

2. Cu privire la folosul necuvenit:

Domnul procuror arată eronat şi nefondat ca am urmărit  sa obţin pentru mine, pentru domnul Marin Ion şi pentru PSD, un număr de 65 voturi.

La nivelul localităţii Bratovoiesti era un conflict între primar si viceprimar inclusiv legat de posibila candidatura din partea PSD, amândoi fiind membri PSD la vremea aceea.

Încă din anul 2013, de când am devenit Presedinte PSD Dolj, am spus public, şi pot proba, că atât eu, cât şi PSD vom susţine la alegerile locale cât mai mulţi candidaţi tineri, mai bine pregătiţi, mai dinamici, lucru care s-a şi întâmplat in foarte multe localităţi. 

Acest lucru i l-am relatat şi procurorului, ca eu îmi conturasem decizia de a nu-l mai sprijini pe domnul Marin Ion pentru încă un mandat.

In 2016, candidatul PSD, Oancea Ion, a câştigat  alegerile împotriva domnului Marin Ion (candidat de la alt partid) cu o diferenţă de peste 300 de voturi, respectiv aproape 20%.  

Ca o curiozitate, la prima întâlnire cu procurorul Uncheşelu, acesta mi-a spus ca folosul necuvenit consta in 65 de voturi pentru domnul Marin Ion. Când i-am relatat că domnul in cauză nu a candidat din partea PSD, a schimbat încadrarea in sensul ca mă fac vinovat că mi-am ‘’dorit ‘’ voturile respective. 

Mai arat că, de când am devenit Preşedinte PSD Dolj, partidul a obţinut peste 50% la cele 3 alegeri de până in 2015, după cum urmează: 

- Alegeri europarlamentare 2014 - PSD - 117.597 voturi, respectiv 55,98%;

-Alegeri prezidenţiale 2014 - turul I PSD - 173.689 voturi, respectiv 56,03%;

- Alegeri prezidenţiale 2014 - turul II PSD - 226.290 voturi, respectiv 60,60%.

Prin urmare, acuzaţia domnului procuror ca aş fi dorit, cu orice preţ (chiar cu încălcarea legii), să obţin 65 de voturi, este RIDICOLĂ. 

Mai arat ca procurorul era la curent cu intenţia mea de a candida pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, iar in acest sens aveam nevoie de votul consilierilor judeţeni de la PSD şi de la alte partide, dacă era nevoie. 

Acest lucru reiese din câteva dintre convorbirile mele, pe care le-a ascultat si înregistrat parchetul: “... ca sa ies Presedinte de CJ trebuie sa mă voteze consilierii,... nu e votul cetăţenilor, aşa cum era înainte “.

Mai arat că, la alegerile locale din 2016, PSD Dolj a obţinut 152.497 voturi, respectiv 53,53%, iar ca număr de mandate 2/3 din total, adică 25 consilieri judeţeni dintr-un total de 37. 

Domnul procuror îşi construieşte acuzaţiile pe baza declaraţiilor domnului Marin Ion pe care le-a obţinut in urma unui acord de recunoaştere cu acesta, garantându-i că va fi condamnat cu suspendare dacă scrie că am şi eu legătura cu subiectul. Este elocvent şi momentul, in sensul ca acordul a fost făcut după ce domnul Marin Ion a candidat încă o dată pentru funcţia de primar, din partea PNL, in Septembrie 2020 şi a pierdut, rezultatul fiind: 80,43% Oancea Ion -  PSD, respectiv 1303 voturi şi 

16,97% Marin Ion - PNL, respectiv 275 voturi.  

Pentru aflarea adevărului i-am solicitat procurorului sa accepte o confruntare între mine si fostul primar Marin Ion, precizându-i ca dacă exista cea mai mică diferenţa între spusele mele si spusele fostului primar, eu pot sa probez ca am dreptate. Evident, procurorul nu a fost de acord cu aceasta confruntare fiindcă i-ar fi anulat toată compunerea şcolară pe care o numeşte rechizitoriu.

Mai arăt că procurorul era la curent cu felul meu de a fi, in sensul că nu intram in detalii despre subiecte care nu erau de competenţa mea, lucru care reiese si din convorbirile purtate cu alţi primari, convorbiri înregistrate şi aflate in posesia DNA: “ cu mine vorbeşti subiecte politice, in rest fa-ţi actele, adresele, etc către instituţii”, scrie Claudiu Manda pe Facebook

Europarlamentarul PSD, fost preşedinte al organizaţiei judeţene Dolj a partidului, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru folosirea influenţei după ce ar fi intervenit pe lângă directorul AJPIS Dolj, coleg de partid, pentru a rezolva problemele beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoieşti, prin încălcarea legii, potrivit comunicatului procurorilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite