Ciucă: Vom investi în România, până în 2027, fonduri de coeziune în valoare de 45 de miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Arhivă personală / Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Arhivă personală / Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, faptul că în România vor fi investite, prin fonduri de cieziune, nu mai puţin de 45 de miliarde de euro, până în 2027, potrivit acordului de parteneriat semnat cu Comisia Europeană.

„Vom investi în România, până în 2027, fonduri de coeziune în valoare de 45 de miliarde de euro, în baza acordului de parteneriat semnat la Bruxelles între ţara noastră şi Comisia Europeană. Banii vor fi cheltuiţi pentru programe ce vizează întărirea economiei naţionale, dezvoltarea socială şi teritorială, digitalizarea şi tranziţia către o energie bazată cât mai mult pe surse verzi şi regenerabile”, susţine Nicolae Ciucă, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook

„Scopul alocărilor pentru coeziune vizează şi creşterea competitivităţii produselor şi serviciilor româneşti pe plan european, promovarea inovaţiei în economie şi creşterea capacităţii companiilor locale de a exporta. PNL susţine accesarea cât mai multor bani europeni, pentru o creştere economică ce permite ca nivelul de trai al oamenilor şi productivitatea firmelor să recupereze decalajele existente faţă de statele dezvoltate din vestul continentului”, mai arată liderul de la Palatul Victoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite