Ciucă, de ziua Rezervistului Militar: Creşterea capacităţii de apărare a ţării implică promovarea spiritului civic şi educarea tinerei generaţii în acest sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro / Arhivă
Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro / Arhivă

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că România dovedeşte că este un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, în această perioadă, care necesită noi măsuri de protecţie. Potrivit premierului, o creştere a capacităţii de apărare a ţării „implică promovarea spiritului civic, a respectului faţă de valorile şi simbolurile naţionale şi educarea tinerei generaţii în acest sens”.

„Am onoarea să îi salut astăzi pe rezerviştii militari, cei care au slujit ţara cu responsabilitate, profesionalism şi spirit de sacrificiu. Încrederea de care astăzi se bucură Armata în societatea românească şi prestigiul României în rândul partenerilor internaţionali sunt datorate celor care au cinstit şi onorează drapelul în teatrele de operaţii, în misiuni internaţionale şi în cele desfăşurate pe teritoriul naţional”, a transmis premierul Nicolae Ciucă  într-un mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, explicând că domeniul militar „implică dedicare, spirit civic şi dorinţa puternică de a-ţi ajuta semenii, fie că eşti sau nu activ în serviciul public”. 

Premierul a mai arătat că, „în această perioadă în care mediul de securitate are nevoie de noi măsuri de protecţie, România dovedeşte că este un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre şi în cadrul euroatlantic”, explicând că o creştere a „capacităţii de apărare cetăţenilor şi a ţării implică promovarea spiritului civic, a respectului faţă de valorile şi simbolurile naţionale şi educarea tinerei generaţii în acest sens”.

„Asociaţiile militarilor rezervişti au legitimitatea morală, cunoştinţele si experienţa pentru a fi parte activă la acest efort. Mulţumesc tuturor celor care şi-au pus cariera în slujba României. Vă doresc sănătate şi viaţă lungă”, a mai transmis şeful şeful Guvernului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite