Cîţu: Sunt toate condiţiile pentru a avea în următorii patru ani o explozie a creşterii economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Florin Citu Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu FOTO Florin Citu Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat vineri, la Suceava, că România are toate condiţiile pentru a avea în următorii patru ani o explozie a creşterii economice, un număr mai mare de locuri de muncă şi că pot fi făcute autostrăzi şi spitale care nu s-au făcut în ultimii 30 de ani.

Florin Cîţu a vizitat vineri, centrul de vaccinare drive thru de la Suceava, şi a afirmat că şi aici este o campanie accelerată de vaccinare. 

“Văd că a fost accelerată campania de vaccinare şi la Suceava. Văd că municipiul este la 30%, înţeleg că şi judeţul a ajuns la 16% sau peste 16%, accelerează campania de vaccinare şi aici, ca peste tot în România. E important să avem un astfel de centru de vaccinare, drive thru, fac lucrurile să se mişte foarte uşor şi confortabil pentru fiecare, te vaccinezi în maşină. Ce poate să fie mai confortabil de atât? Înţeleg că începe astăzi şi un maraton al vaccinării pentru acest weekend, maratoane care vor fi în toate municipiile de judeţ din ţară, în perioada următoare, toată vara”, a afirmat Florin Cîţu.

El a precizat că după ce va trece pandemia Guvernul a pregătit măsurile economice care vor fi luate. 

“Am pregătit măsurile economice, avem în negociere PNRR, sunt fonduri europene, dar trebuie să trecem de această perioadă şi numai printr-o campanie de vaccinare de succes putem să ajungem mai repede la această perioadă. Lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment, venitul creşte, puterea de cumpărare a românilor creşte, avem investiţii în creştere şi sunt resurse financiare pe care le aşteptăm 29,2 miliarde de euro din PNRR, alte 460 de miliarde fonduri europene plus bugetul de stat. Avem toate condiţiile pentru a avea în următorii patru ani o explozie a creşterii economice, un număr mai mare de locuri de muncă, putem să facem şi autostrăzi şi spitale, lucrurie care nu s-au făcut în 30 de ani, le putem face acum, dar mai avem acest lucru, să trecem peste pandemie”, a precizat Florin Cîţu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite