Cîţu, despre renegocierea PNRR: „Aştept ca cei de la PSD să aibă acordul Comisiei. În declaraţii publice se pot spune multe” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis, referitor la renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe care au cerut-o reprezentanţii PSD, că aşteaptă ca propunerea să fie dezbătută în coaliţie, dar şi ca social-democraţii să primească acordul Comisiei Europene.

„Aştept propunerea în coaliţie, să văd baza pe care se fundamentează. Aştept ca cei de la PSD să aibă acordul Comisiei. Senarii sunt multe (...) În declaraţii publice se pot spune multe şi poţi să optimizezi şi poţi face o agendă politică. Când vine vorba de lucruri concrete, eu încă nu am văzut nimic. Poate ar fi mai bine să  discutăm în coaliţie, nu la televizor”, a declarat liderul PNL, luni.

„România este victima propriului succes”

Întrebat cum comentează faptul că ţara noastră a pierdut 2 miliarde de euro prevăzute în PNRR, Florin Cîţu a precizat: „Este un scenariu care a fost luat în calcul. În toate ţările se fac aceste ajustări. România este victima propriului succes. Pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR, atunci bineînţeles că sumele sunt ajustate”. Totodată, Cîţu a explicat că va fi urmată o procedură în acest sens şi a oferit asigurări că „nu este ceva grav”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a explicat că social-democraţii mizează în continuare pe renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în contextul în care ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a anunţat că ţara noastră va pierde 2 miliarde de euro din PNRR.

Ministrul Vîlceanu a explicat că suma iniţială alocată României prin PNRR, de 29,2 miliarde de euro, va scădea cu aproape două miliarde de euro pe partea de granturi nerambursabile, pentru că economia a înregistrat o performanţă mai bună decât au arătat calculele iniţiale. Ministrul liberal a explicat că pierderile ar putea fi compensate prin fonduri de la bugetul de stat sau chiar se va putea renunţa la unele proiecte care până în 2023 au întârziat sau nu au început, adică a căror finalizare este imposibilă.

Vezi şi: Guvernul pune cruce renegocierii PNRR, aşa cum a cerut PSD: „Este exclusă orice renegociere până în 2023”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite