Cîţu, despre crticile PSD la adresa PNL, la şedinţa de plen pentru votul Cabinetului Ciucă: Nu comentez. Nu am băgat în seamă. Este un discurs politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Arhivă

Fostul premier Florin Cîţu spune că discursul critic la adresa guvernării sale, ţinut de liderul PSD chiar întimpul votului de încredere pentru Guvernul de coaliţie, este unul politic. Şeful liberalilor a completat că „rolul PNL în această coaliţie este acela de a duce mai departe viziunea liberală”.

„Nu am băgat în seamă acel discurs. Este un discurs politic”, a spus Florin Cîţu, fiind întrebat ce părere are de discursul critic la adresa fostului Guvern pe care l-a condus, ţinut de liderul PSD chiar în timpul votului de încredere pentru Guvernul de coaliţie PNL-PSD-UDMR.

Potrivit liderului liberalilor, oamenii văd şi au văzut în ultimul an de zile cum a evoluat economia. Am arătat că am crescut veniturile de la buget, chiar dacă am scos taxele puse de PSD între 2017 şi 2019, deci se poate performanţă. Rolul nostru, al Partidului Naţional Liberal, în această coaliţie este acela de a duce mai departe viziunea liberală şi, aşa cum am arătat, doar economia liberală poate scoate România din criză”. 

Florin Cîţu a mai declarat că Guvernul pe care l-a condus a lăsat pe masa noului Cabinet o rectificare bugetară care reduce deficitul bugetar, însă rămâne de văzut cum o să arate rectificarea în formă finală. 

„Nu comentez gestul domnului Ciolacu. Ideea este următoare, economia are, astăzi, o creştere, una dintre cele mai bune din Uniunea Europeană, într-o perioadă de criză în tot restul Europei. Veniturile la buget sunt mai mari decât anul trecut. 40 de miliarde mai mult decât în 2019, când erau taxe introduse. Am arătat că putem să avem venituri la buget, fără să creşti taxele. Rectificarea bugetară pe care am lăsat-o noi, la 10 luni, cu un deficit de 4%, deci nu ar trebui să crească deficitul până la sfârşitul anului. O să vedem cum o să arate rectificarea bugetară, dar noi am lăsat o rectificare bugetară, care reducea deficitul bugetar`, a mai declarat fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite