Cioloş: Nu a existat nicio recuzare, nici o refuzare, nicio respingere a PNRR, pentru că nu a fost depus formal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat, sâmbătă la Zalău, că nu a putut fi refuzat sau respins Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deoarece acesta nu a fost încă depus.

„Nu a existat nicio recuzare, nicio refuzare, nicio respingere a Planului, pur şi simplu pentru că el nu a fost depus formal. Acum va fi depus. Au fost contacte cu Comisia Europeană. România este un stat al Uniunii Europene. Cu Comisia Europeană se negociază, aşa cum negociază fiecare stat membru. Şi atunci, într-o negociere sigur că îţi informezi partenerul. Comisia Europeană a spus: uite ce aşteptăm de la planurile astea, ca să corespundă. Şi Comisia Europeană aplică o legislaţie decisă de Parlamentul European şi de Consiliul statelor membre. Comisia Europeană nu face de capul ei. Există un regulament european, o legislaţie care spune cum trebuie să arate, în mare, aceste planuri", a spus Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Zalău.

El a mai spus că Cristian Ghinea i-a transmis că PNRR va fi depus  la CE până la sfârşitul lunii şi că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a trimis de mai multe ori părţi din PNRR, în consultare şi a avut multe discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu premierul Florin Cîţu şi unii miniştri.

Dacian Cioloş a menţionat că responsabilitatea pentru PNRR e a întregului Executiv, nu doar a ministrului Cristian Ghinea.

„Acum se definitivează planul, după toate aceste schimburi de informaţii şi ajustări. Acum el va fi depus şi nu doar de domnul ministru Ghinea. Responsabilitatea nu e doar a domnului ministru Ghinea, ci a întregului Guvern, pentru că dânsul nu are niciun proiect al lui, pe care-l va gestiona el, ca ministru. Dânsul are proiecte de la educaţie, de la sănătate, de la infrastructură, de la muncă, de la agricultură şi aşa mai departe. Deci dânsul e un integrator, de fapt. Şi, deci, dacă e o problemă cu programul, e o responsabilitate a întregului guvern", a completat Coloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite