Cioloş, întâlnire cu preşedintele la Cotroceni. Iohannis: Am discutat despre problema refugiaţilor şi am abordat şi construcţia bugetului de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş a mers la Cotroceni
Premierul Dacian Cioloş a mers la Cotroceni

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, luni, cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre criza refugiaţilor şi despre construcţia bugetului pe 2016.

UPDATE Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Dacian Cioloş: Am avut, în această după-amiază, prima întâlnire de lucru cu premierul Dacian Cioloş. În contextul ultimelor evenimente din Europa, am discutat despre problema refugiaţilor şi despre modul în care trebuie să ne raportăm la această situaţie. Totodată, am abordat şi construcţia bugetului de stat pentru anul viitor şi am convenit că acesta trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea României astfel încât, în următoarele luni, să poată fi puse bazele reformelor în domeniile cele mai importante.

Premierul urmează să aibă, luni după-amiază, o întâlnire informală cu miniştri ai Cabinetului, după ce a solicitat ministrul de Finanţe Anca Dragu să prezinte un primă variantă a bugetului pe anul viitor, potrivit Mediafax.

Dacian Cioloş a plecat de la sediul Guvernului spre Cotroceni în jurul orei 16:00.

"Trebuie să aşteptăm promulgarea, oricum, în scenariile de calcul pe care o să le facem, o să luăm şi acest lucru în considerare, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu finalizarea, să spun aşa, a procesului legislativ. Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este să împingem deficitul până la 3 la sută, să nu depăşească 3 la sută. Şi aşa riscăm pe termen lung să avem probleme de credibilitate care riscă să afecteze investiţiile în economia românească, dar în momentul de faţă cred că am avea argumentele să putem justifica un deficit de pănă la 3 la sută", a arătat Cioloş, la Digi 24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite