Ciolacu susține că a identificat soluțiile pentru inechităţile salariale din învățământ

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat identificarea soluțiilor pentru eliminarea inechităților salariale din educație. Șeful Executivului a avut noi consultări cu reprezentanții sindicatelor din învățământ. 

Premierul a avut noi consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație FOTO Inquam Photos
Premierul a avut noi consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație FOTO Inquam Photos

 „Guvernul rămâne un partener onest al partenerilor sociali. Împreună am găsit soluțiile pentru eliminarea inechităților salariale din educație și le vom pune în aplicare în cât mai scurt timp”, a transmis premierul Marcel Ciolacu în urma consultărilor cu reprezentanții din Educație. 

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, premierul a asigurat că sunt stabilite măsuri clare pentru finanțarea necesară desfășurării în bune condiții a procesului de învățământ, a plății salariilor cadrelor didactice și personalului didactic auxiliar, așa cum au fost majorate prin OUG 57/2023, precum și pentru plata burselor pentru elevi și a decontării navetei.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii și solidarității sociale, Simona Bucura-Oprescu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și Ministerului Educației.

Șeful Guvernului s-a mai întâlnit și în 16 octombrie cu sindicatele din învățământ. În cadrul întâlnirii, subiectele discutate au inclus programele de susținere a preșcolarilor, elevilor și studenților, derularea investițiilor în educație și eliminarea inechităților salariale pentru personalul din învățământ.

„Facem tot ce ne-am asumat în domeniul educației pentru a ajuta copiii să meargă la școală în condiții cât mai bune și să oferim tuturor șansa la educație. Deopotrivă, suntem preocupați să avem cadre didactice motivate, iar în acest sens avem în vedere îndreptarea inechităților salariale într-un termen cât mai scurt”, a transmis în urma întâlnirii premierul Marcel Ciolacu.

Majorarea salariilor din educație, legată de Legea salarizării

Majorarea salariilor din educație este legată de legea salarizării, care nu este încă finalizată. Noul proiect, care este elaborat cu coordonarea Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, are ca principiu salarizarea în funcție de anumite criterii precum studii, experiență, complexitate, creativitate, diversitate, responsabilitate decizională, conducere, coordonare, supervizare, comunicare, condiții de muncă, incompatibilități și situații speciale. Salarizarea este stabilită de la nivelul 1 la maxim nivelul 12.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite