Ciolacu îi cere iertare medicului Cîrstoiu „pentru tot ce a pătimit”, dar crede că primarul general al Capitalei va fi Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că atacurile îndreptate împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu au fost, de fapt, atacuri împotriva Alianţei electorale PSD-PNL şi şi-a cerut scuze faţă de acesta „pentru tot ceea ce a pătimit", potrivit Agerpres.

Ciolacu, Cârstoiu și Firea. FOTO arhivă Inquam
Ciolacu, Cârstoiu și Firea. FOTO arhivă Inquam

Tot marți, premierul a declarat că era „de-a dreptul ridicol" ca PSD şi PNL, cele două mari partide din România, să fie nu jucători, ci arbitri şi să arbitreze cine câştigă Primăria Capitalei între Nicuşor Dan şi Cristian Popescu - Piedone.

„Este inadmisibil aşa ceva, atât pentru PSD, cât şi pentru PNL, şi cred că aseară am luat decizia corectă ca cei doi preşedinţi de organizaţii, respectiv doamna Firea şi domnul Burduja, să fie candidaţi ai PSD şi PNL. Cu toate regretele pe care le am, deoarece suntem într-o coaliţie şi într-o alianţă electorală, sunt ferm convins că pe data de 9 iunie doamna Firea va fi din nou primarul general al Capitalei", a afirmat Ciolacu, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Rareş Hopincă la funcţia de primar al Sectorului 2 din partea alianţei PSD - PNL.

Ciolacu a menţionat că, dacă Gabriela Firea şi echipa ei de campanie îi permit, se va implica direct în strângerea de semnături în Bucureşti, potrivit Agerpres.

„Îmi cer scuze eu faţă de dânsul pentru tot ceea ce a pătimit, pentru că atacurile nu au fost împotriva dânsului”

Ciolacu a fost întrebat, dacă este cineva vinovat pentru modul în care a fost gestionată situaţia cu privire la medicul Cătălin Cîrstoiu.

„Domnul Cîrstoiu nu e primul şi nici ultimul caz din politică care păţeşte astfel. Îmi pare foarte rău şi îmi doresc din tot sufletul ca domnul doctor Cîrstoiu să rămână un prieten, cu toate că ne cunoaştem de foarte puţin timp şi îmi cer scuze eu faţă de dânsul pentru tot ceea ce a pătimit, pentru că atacurile nu au fost împotriva dânsului - în primul rând, atacurile au fost, din punctul meu de vedere, după o analiză proprie, împotriva acestei alianţe electorale", a susţinut preşedintele PSD.

„Cum s-a reuşit ca un decan al UMF în două săptămâni să devină Bin Laden fără să omoare pe nimeni”

Marcel Ciolacu a adăugat că înţelege că în acest moment opinia publică se construieşte pe percepţie.

„Aş vrea să vă vorbesc astăzi, dacă îmi permiteţi, despre un adevăr. Adevărul este în felul următor, Cătălin Cîrstoiu este un medic de excepţie într-un domeniu foarte dificil, este un chirurg de excepţie, un om care şi-a clădit toată activitatea prin muncă şi studii pe care le-a terminat cu nota 10 într-un domeniu în care nu ai voie în nicio zi să nu îţi faci un update profesional. Este un manager de excepţie. Cum s-a reuşit ca un decan al Universităţii de Medicină în două săptămâni să devină Bin Laden fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui, dimpotrivă, salvând vieţi, este cu totul altceva", a menţionat Marcel Ciolacu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite