Ciolacu, despre noul pachet de măsuri economice: „Este prima oară când statul strânge cureaua şi nu românii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că este pentru prima oară când statul „strânge cureaua şi nu românii”, făcând referire la noul pachet de măsuri economice care prevede reducerea cheltuielilor publice.

Întrebat marţi, la Parlament, cum vor fi reduse cheltuielile în sectorul bugetar, aşa cum prevede noul set de măsuri agreat de coaliţia de guvernare, Ciolacu a transmis:

„Astăzi de dimineaţă, împreună cu secretarul general al Camerei Deputaţilor, am început această listă... de unde facem economia de 10%. Este prima oară când statul reacţionează şi strânge cureaua şi nu românii. Este o abordare, din punctul meu de vedere, corectă”.

Totodată, întrebat de ce angajările la stat vor fi suspendate de la 1 iulie şi nu începând chiar de luna viitoare, liderul PSD a precizat că propunerea a venit de la Ministerul Justiţiei. „Poate au fost în curs (angajări n.r.), concursuri, ceva de genul. E o procedură juridică”, a explicat social-democratul.

Ciolacu nu a ezitat să îşi atace colegii de coaliţie. „Ce ştiu eu este că în timpul prim-ministrului Orban şi prim-ministrului Cîţu s-au angajat vreo 14.000 (de bugetari n.r.). Era discuţia punctuală la MIPE cu domnul Marcel Boloş, unde va trebui să facă un număr de angajări pe zona de PNRR. Fiecare minister va veni cu o evaluare în ceea ce priveşte cheltuielile salariale”, a punctat preşedintele PSD.

Liderii Coaliţiei au anunţat, luni seara, măsurile economice şi sociale din noul pachet „Sprijin pentru România”, printre acestea fiind amânarea ratelor la bănci pentru nouă luni şi acordarea unui sprijin de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de sub 2.000 de lei. Pe de altă parte, vor fi luate şi măsuri pentru a diminua cheltuielile publice, una din acestea fiind suspendarea angajărilor la stat.

Vezi şi: Nou pachet „Sprijin pentru România”. Ce măsuri economice şi sociale va adopta Coaliţia şi cum este strânsă cureaua în sectorul bugetar

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite