Ce spune Klaus Iohannis despre demisia lui Dragnea şi despre întâlnirea cu Horodniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis crede că demisia lui Liviu Dragnea din Guvern este un gest normal. Şeful statului nu a discutat deocamdată cu premierul despre un posibil înlocuitor pentru Dragnea la Ministerul Dezvoltării. Klaus Iohannis a confirmat că s-a întâlnit în această săptămână cu Daniel Horodniceanu, procurorul propus pentru şefia DIICOT.

Aflat în ultima zi a vizitei în Italia, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, succint, despre demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de ministru al Dezvoltării, după ce a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. " A fost o decizie adecvată după situaţia creată. Nu am discutat cu premierul despre o nouă propunere, probabil luni vom vorbi", a spus Iohannis. 

De asemenea, şeful statului a confirmat că s-a întâlnit cu Daniel Horodniceanu la Palatul Cotroceni. "Da, am avut o întâlnire. Vreau să cunosc oamenii", a spus Iohannis. Daniel Horodniceanu a fost propus de ministrul Justiţiei la şefia Directiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), urmând ca preşedintele să decidă săptămâna viitoare dacă îl acceptă sau nu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite