Ce spune Ciolacu despre compensarea facturilor la energie pentru familiile cu trei copii la şcoală

0
0

Ciolacu, a afirmat, în privința compensării facturilor la energie pentru familiile cu trei copii la școală, că de acest aspect va trebui să se ocupe ANRE, fiind reglementat prin legislaţie secundară.

Ciolacu susține că de acest lucru se va ocupa ANRE FOTO Arhivă
Ciolacu susține că de acest lucru se va ocupa ANRE FOTO Arhivă

„Cred că este o propunere foarte corectă, dar nu trebuie, acest lucru, să-l pună în aplicare furnizorii. Pentru legislaţia secundară avem ANRE. Este cazul să-şi facă treaba! Dacă nu-şi fac treaba, e cazul să plece acasă”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.

Marcel Ciolacu a mai precizat că, pe lângă amendamentele deja anunţate la cea mai recentă Ordonanţă privind compensările din domeniul energiei, „mai sunt una sau două modificări” care urmează să fie discutate în Coaliție. 

În ceea ce privește reclamațiile unor furnizori privind imposibilitatea de emitere a facturilor, șeful PSD a răspuns ironic că poate oferi numărul de telefon al ministrului Energiei. 

Ministrul Energiei: Vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate

Potrivit sursei citate, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avansat ideea acordării unor vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate pentru persoanele bolnave, care folosesc dispozitive medicale ce consumă cantităţi semnificative de energie, dar şi pentru persoanele cu mai mulţi copii.

„Poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie”, a susţinut Popescu.

Facturile la energie și dependența de aparate, 

Creșterea prețurilor la energie a lovit atât companiile, cât și oamenii de rând.

Ordonanța de Urgență a Guvernului privind plafonarea prețurilor la energie electrică prevede un tarif maxim de 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 - 300 kWh. Condiția este ca beneficiarul să se încadreze într-un consum lunar de maximum 255 lei kWh.

Pentru un bărbat din Reșița, județul Caraș-Severin, dependent de aparatul de oxigen, creșterea facturilor este un adevărat coșmar pentru că nu se poate încadra ccu consumul de curent, în situația sa fiind multe alte persoane din țară. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite