Ce decizii au luat miniştrii de Externe pentru sprijinirea R. Moldova: 12.000 de refugiaţi ucraineni vor fi relocaţi. Sprijin financiar de peste 600 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Bogdan Aurescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis că în cadrul Conferinţei internaţionale privind crearea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, s-au luat mai multe decizii, ce privesc atât măsuri de sprijin economic, dar şi relocarea a 12.000 de refugiaţi ucraineni de pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit ministrului, rezultatele finale ale Conferinţei internaţionale de la Berlin pentru crearea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldovă, pe care a coprezit-o marţi, 5 aprilie, au acoperit mai multe decizii. 

Astfel că, Republica Moldovă va primi împrumuturi, sprijin bugetar şi alte asistenţe financiare în valoare de 659,5 milioane de euro.

De asemenea, participanţii la conferinţă s-au angajat în relocarea a 12.000 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldovă. 

O altă decizie priveşte punerea la dispoziţie a 71,3 milioane de euro pentru ajutor umanitar, a mai scris ministrul de Externe pe Twitter. 

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, alături de Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei - ţară care deţine Preşedinţia G7, şi de Jean-Yves Le Drian, ministrul de externe al Franţei - stat care asigură Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, au co-prezida, la 5 aprilie 2022, Conferinţa internaţională de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Conference), care are loc la Berlin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite