Cătălin Baba, secretarul de stat acuzat de corupţie, viitorul Ministru al Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalin Baba, ministrul Educaţiei
Catalin Baba, ministrul Educaţiei

Apropiat al lui Boc, secretar de stat în mai multe ministere ale Educaţiei, Cătălin Baba a abătut oprobiul colegilor din Universitatea „Babeş - Bolyai" din Cluj, după ce a încercat să îşi aducă soţia, Alina Chercheş, asistent în Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul Universităţii „Babeş - Bolyai"(UBB) din Cluj.

Baba este unul dintre colegii lui Boc, de la Universitatea din Cluj, care l-au urmat pe acesta în Minister, după învestitură. Cătălin Baba a fost numit, iniţial, şef al Cancelariei premierului Emil Boc, la începutul anului 2009, după care a fost numit consilier al primului ministru, pentru ca, din octombrie 2009, să fie promovat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Viitorul ministru al Educaţiei a fost acuzat de colegii din Universitate de corupţie, nepotism, dar şi nepregătire academică. Astfel, colegii din Senatul Universitar au acuzat că în 2009, Baba a blocat scoaterea posturilor la concurs, până nu i se face şi lui loc pe un post de profesor universitar, ceea ce Rectoratul a refuzat, motivând că "pregătirea lui Baba este mediocră".

Rectoratul UBB i-a atras, de asemenea, atenţia lui Baba că producţia sa ştiinţifică este "submediocră", astfel că nu are nicio lucrare academică personală şi, de asemenea, că aria sa de pregătire (medicină veterinară) nu are legătură cu disciplinele de ştiinţe politice şi politici publice, care sunt prevăzute în normele didactice pe care trebuie să le îndeplinească.

Cătălin Baba urmează să îl înlocuiască pe ministrul interimar Funeriu, în cazul în care Parlamentul va vota cabinetul Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite