Cartianu, la Adevărul Live: Dacă Iohannis va coabita dulceag cu Ponta, oamenii s-ar simţi trădaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu la Adevărul Live
Grigore Cartianu la Adevărul Live

Jurnalistul Grigore Cartianu a comentat, la Adevărul Live, întâlnirea de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis cu miniştrii Apărării, de Interne şi de Externe.

Principalele declaraţii:

„Când ai guvern roşu la Palatul Victoria, e cod roşu“, a comentat Cartianu. „În legătură cu tipul de comunicare de la Cotroceni, avem o autostradă pe două sensuri. Iohannis are întâlniri despre care nu comunică, este un mister ce au discutat oamenii acolo. Tatiana Niculescu Bran nu prea ştie fişa postului, văd că pune pe Facebook, pe blog nişte păreri, impresii, descrieri balzaciene“, a mai spus jurnalistul.

„Tatiana Niculescu Bran adună impresii de romancier, în loc să se ocupe de comunicare. Mă tem că nu este omul potrivit, nu ştiu dacă i se potriveşte fişa postului. Nu tragem concluzii, doar tragem semnale de alarmă“, a precizat Grigore Cartianu.

„Eu nu aş spune că Iohannis a dezamăgit, dar a făcut câteva mişcări nefireşti. O broască râioasă am înghiţit-o cu Mihalache. În aceşti 25 de ani, a evoluat în zona abjectă a politicii. Mihalache scria la ziar cu tot patosul şi cu toată convingerea în folosul FSN, a fost patru ani de zile consilier la Adrian Năstase. A avut câteva mişcări incredibile. Asta îl va costa pe Iohannis cândva. La Băsescu, multă vreme nu au contat greşelile făcute, le-a absorbit uşor, dar după aceea a venit masa critică. Ar fi bine să nu mai facă gafe de genul ăsta. Uşor-uşor, îndepărtează câte o parte din electorat. Am senzaţia că PSD nu e în opoziţie acum cu Iohannis. Cea mai mare trădare s-ar simţi în spaţiul public dacă Iohannis va coabita dulceag cu Antena 3 şi cu Ponta“,  a mai spus el.

În ce priveşte întâlnirea preşedintelui Iohannis cu miniştrii, Cartianu a afirmat că discuţiile sunt benefice. "E important că miniştrii Guvernului Ponta IV vin la consultări, că nu îl sfidează. Iohannis are dreptul să vină şi la şedinţele Guvernului, pe care le şi prezidează. Aşteptăm câteva semnale: ce facem cu instituţiile pe care Guvernul Ponta le-a distrus? Vorbim, de exemplu, despre Avocatul Poporului", a arătat el.

Întâlnirea vizează domeniile de care preşedintele României este direct răspunzător. Ponta şi Iohannis au mai avut o întâlnire, la 22 decembrie, despre care nu s-au spus prea multe lucruri. 

Discuţiile dintre cei doi s-au încheiat după o oră, fără declaraţii de presă. Ulterior, Victor Ponta a postat un mesaj pe Twitter : „Prima consultare instituţională cu preşedintele Iohannis - extrem de utilă, serioasă şi eficientă. Lucrurile intră pe făgaşul normal".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite