Campania de semnături a lui Mircea Diaconu. Dan Voiculescu: „Solicit să se susţină candidatura lui Diaconu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dan Voiculescu solicită populaţiei să se alăture lui Mircea Diaconu în demersul său de a candida la alegerile europarlamentare ca independent. Fiica actorului, Ana Diaconu, a prezentat, la Antena 3, locurile în care românii îşi pot arăta solidaritatea faţă de Diaconu printr-o semnătură.

„Salut iniţiativa sa de a candida ca independent şi solicit celor care se simt apropiaţi de onestitate să vină luni, 24 martie, la ora 17.00, la Teatrul Nottara să susţină cu propria semnătură candidatura la alegerile europarlamentare a lui Mircea Diaconu. Mi-aş dori să fim cât mai mulţi cei care acţionează pentru dreptate, care recunosc şi promovează valorile naţionale. Ar fi un câştig pentru ţara noastră ca Mircea Diaconu să reprezinte România în Parlamentul European“, a sunat mesajul lui Voiculescu lăsat pe blogul său personal.

În acelaşi ton, mai mulţi jurnalişti Antena 3 au ţinut să-şi arate admiraţia pe care o au vizavi de Mircea Diaconu. Mircea Badea, Radu Tudor, Oana Stancu au anunţat public că vor semna pentru candidatura lui Mircea Diaconu la euroalegeri. Joi seara, Mihai Gâdea a avut-o invitată pe fiica senatorului, Ana Diaconu, principalul coordonator al campaniei de strângere de semnături pentru Mircea Diaconu.

Actori şi politicieni, alături de Diaconu

În Bucureşti, se găsesc mai multe puncte în care se strâng semnături, principalul loc fiind teatrul Notarra. În provincie, politiceni, actoi sau simpli oameni au sărit în ajutorul actorului.

Primul care şi-a arătat sprijinul său este senatorul Sorin Roşca Stănescu, exclus din PNL. „Biroul meu senatorial susţine strângerea de semnături pentru Mircea Diaconu. Domnul Mircea Diaconu a demisionat din PNL şi a anunţat că va candida independent pentru Parlamentul European. A precizat că face acest lucru pentru a apăra dreptul oricărui cetăţean român de a alege şi de a fi ales“, se afirmă într-un comunicat semnat de senatorul de Dâmboviţa Sorin Roşca Stănescu.

Oamenii s-au mobilizat şi în mediul virtual. Pe Facebook, a fost creată o pagină dedicată lui Mircea Diaconu care a strâns peste 3.000 de aprecieri. Tot pe Fcaeboog, actorul Romică Ţociu şi-a îndemnat cunoscuţii să îl trimită pe Diaconu la Consiliul Europei, în loc de Parlamentul European.

“Vă rog transmiteţi mesajul meu tuturor prietenilor dumneavoastră! Un buletin de Bucureşti la Consiliul Europei”, a scris Ţociu, pe Facebook, iar comentatorii au omis eroarea şi chiar l-au încurajat.Între timp, fiica actorului, Ana Diaconu, a creat o pagină de susţinere în care precizează că tatăl ei candidează independent, iar pagina e dedicată şansei sale “de a fii ales”. Greşeala gramaticală nu a fost însă sesizată de nimeni.

Citeşte şi:

Mircea Diaconu, achitat în dosarul privind conflictul de interese. Ponta îi urează succes la europarlamentare

Conflict PNL-ANI. Liberalii îl vor pe Mircea Diaconu europarlamentar. Inspectorii de integritate susţin că actorul nu poate candida

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite