Călin Popescu Tăriceanu critică Guvernul pentru întârzierea cu care anunţă măsurile: Este o brambureală totală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăriceanu susţine că România este pe ultimul loc în Europa la ponderea ajutoarelor acordate sectorului economic. FOTO Mediafax
Tăriceanu susţine că România este pe ultimul loc în Europa la ponderea ajutoarelor acordate sectorului economic. FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat Guvernul şi pe preşedintele Klaus Iohannis, joi seara, pentru întârzierea cu care anunţă măsurile de relaxare, dar şi cele de redresare economică în contextul pandemiei.

„Guvernul anunţă cu foarte mare întârziere, şi Iohannis, măsurile, cu trei zile înainte. Lumea trebuie să se pregătească. Măsurile anunţate pentru redeschiderea teraselor - nu există nicio regulă, cum vor funcţiona? Oamenii aceia vor să ştie - ce facem? (...) Probabil că oamenii care lucrează în industrie şi-au fixat ei înşişi nişte reguli, dar regulile astea ar trebui să fie, până la urmă, sub forma unei chestii oficiale, care să devină norma de bază pe care să o aplice toţi, nu unul mai mult, altul mai puţin. (...) Pe mine asta mă deranjează, că este o brambureală totală, în continuare, şi în economie", a declarat Tăriceanu, la România TV.

Tăriceanu susţine că măsurile de redresare economică naţională menite să crească veniturile de stat întârzie să apară.

„Eu nu văd niciun fel de gândire, eu i-aş spune liberală, proeconomică (...), cum fac să cresc economia, cum fac să aduc oamenii la muncă, pentru că am văzut că deficitul bugetar pe patru luni este aproape 2,5%, foarte mult. Dar nu văd nimic", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu susţine că România este pe ultimul loc în Europa la ponderea ajutoarelor acordate sectorului economic.

„În străinătate se cheltuiesc cam 20% din PIB, bani pe care-i injectează în economie, ca să reînvie economia. Noi suntem pe ultimul loc în Europa în privinţa ponderii ajutoarelor pe care statul le dă sectorului economic, pentru a se retrezi la viaţă", a mai declarat preşedintele ALDE.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite