Buşoi: „Le-am cerut consilierilor PNL să voteze împotriva construirii spitalului metropolitan în Pipera“. Ce motiv a invocat europarlamentarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, le-a solicitat consilierilor generali ai partidului să voteze în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) împotriva construirii unui spital cu 2000 de paturi în Pipera, motivând că este o greşeală ca cel mai mare spital din Bucureşti să fie amplasat în cea mai aglomerată şi lipsită de infrastructură zonă a Capitalei.

„Pe şest, aşa cum face cu toate proiectele care ascund câte o năstruşnicie, doamna primar a strecurat pe ordinea de zi a CGMB şi un proiect privind obţinerea unui imobil din Pipera pentru construirea unui spital de 2000 de paturi. Consider că este o greşeală ca cel mai mare spital din Bucureşti să fie amplasat în cea mai aglomerată şi lipsită de infrastructură zonă a Capitalei – Pipera – şi de aceea le-am solicitat consilierilor PNL să voteze împotriva proiectului”, a declarat Cristian Buşoi, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.

Liderul PNL Bucureşti spune că Gabriela Firea avea obligaţia să facă o dezbatere publică pentru amplasamentul spitalului metropolitan şi că era normal ca bucureştenii să ştie unde va fi construit acest spital.

„Pipera este deja o zonă aglomerată şi lipsită de infrastructură. Construirea unui spital în acestă zonă va însemna mai multă aglomeraţie, mai mult blocaj şi mai mult timp pierdut, adică exact ceea ce nu avem nevoie atunci când vorbim despre salvarea unor vieţi omeneşti. Singurul argument pentru construirea spitalului în Pipera este creşterea valorii imobiliare a zonei”, a mai spus Buşoi.

El a adaugat că maniera dubioasă în care primarul general începe acest proiect, ”fără pic de transparenţă, fără consultare publică”, nu duce cu gândul decât la ”o altă învârteală marca Gabriela Firea”, ambalată frumos într-un proiect necesar.

În şedinţa de miercuri, consilierii generali trebuie să îşi dea acordul pentru solicitarea ca Guvernul să emită o hotărâre prin care statul să transmită municipalităţii un imobil care aparţine în prezent Societăţii Române de Televiziune, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Astfel, Hotărârea de Guvern ar urma să prevadă transmiterea imobilului din Şoseaua Pipera nr. 63-65 din domeniul public al statului şi din administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite