Burduja, după preluarea interimatului de la Educație: Fără România Educată nu poate exista România Viitorului

0
Publicat:

Ministerul Interimar al Educației, Sebastian Burduja, a precizat, în urma preluării mandatului, că este onorat și recunoscător pentru încredere şi este conştient de provocări.

Sebastian Burduja a preluat mandatul de la Educație FOTO Arhivă / Agerpres
Sebastian Burduja a preluat mandatul de la Educație FOTO Arhivă / Agerpres

„Mă onorează propunerea Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a prelua ca interimar portofoliul de ministru al educației. Sunt recunoscător pentru încredere și conștient de provocări. Misiunea mea este să asigur funcționarea administrativă a Ministerului Educației pe perioada interimatului”, a transmis Burduja, ulterior preluării mandatului. 

Noul șef interimar de la Educație a precizat că „nicio reformă nu e simplă. Nicio schimbare de paradigmă nu e acceptată de toată lumea. Dar toate acestea trebuie făcute, iar fără România Educată nu poate exista România Viitorului”. 

Ce spune despre ministrul Sorin Cîmpeanu

„Diferența între un politician oarecare și un om politic care are o șansă să scrie pagini de istorie stă într-un singur cuvânt: asumare”, a mai scris ministrul, povestind că a lucrat cu fostul ministru, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a mulțumit pentru implicare.

Despre fostul ministru, Burduja a mai relatat că l-a „văzut de multe ori la treabă, inclusiv în nopțile de dinaintea examenelor naționale”. 

„A pus suflet în ceea ce a făcut ca ministru, inclusiv în zecile de dezbateri ale legilor învățământului, în toată țara. A ținut deschise școlile în pandemie, a crescut semnificativ premiile pentru olimpici, iar în sectorul 1 a făcut ceea ce mulți alții nu și-au asumat (iar unii și-au arogat doar meritele): redeschiderea bazei Cireșarii pentru comunitate. Sorin Cîmpeanu este și membru al PNL Sector 1 și îi mulțumesc pentru colegialitate”, a mai spus Sebastian Burduja. 

Ministrul a mai transmis că este convins că „Partidul Naţional Liberal are resursele necesare pentru continuarea reformelor curajoase în educație”. 

„Până atunci, prioritatea mea este gestionarea cu răspundere a treburilor de la MCID și Ministerul Educației”, a mai scris Sebastian Buduja, în urma preluării conducerii interimare de la Educație. 

Cîmpeanu, demisie în urma unor acuzații de plagiat

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, la patru zile de la izbucnirea unui scandal de plagiat. 

Fostul ministru a fost acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ”, a transmis Sorin Cîmpeanu în momentul demisiei. 

  Ministrul Educației a susținut, ulterior acuzațiilor, într-o conferinta de presă, că articolul are scopul de a bloca legile educației. „Lumea discută despre lucruri pe care nu le cunoaște și dă verdicte pe internet”, spunea Cîmpeanu.  

Cine ar putea prelua conducerea ministerului Educației

Lista de persoane care l-ar putea înlocui pe Sorin Cîmpeanu la șefia Ministerului Educației cuprinde atât membri de partid, dar și persoane din afara acestuia, favorită fiind o consilieră a lui Klaus Iohannis.

În interiorul PNL, sunt vehiculate mai multe variante pentru preluarea interimatului de la Ministerul Educației. Potrivit informațiilor „Adevărul”, în rândul formațiunii liberale sunt văzute trei variante, din care două din partid. Însă favorita pentru funcție este un consilier prezidențial, adică Ligia Deca, persoană care lucrează alături de Klaus Iohannis. Așadar, o persoană care știe bine Programul „România Educată”. 

O a doua variantă este Monica Anisie, iar a treia variantă vehiculată este Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, mult timp membră a Comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite