Bogdan Aurescu este noul ministru de Externe. Băsescu, către Ponta: „Vreau să vă felicit pentru nominalizarea de la ministerul de Externe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu şi Bogdan Aurescu, după depunerea jurământului FOTO presidency.ro
Preşedintele Traian Băsescu şi Bogdan Aurescu, după depunerea jurământului FOTO presidency.ro

Premierul Victor Ponta a revenit asupra propunerii de nominalizare a lui Mihnea Motoc ca ministru la Externe şi l-a propus pentru această funcţie pe Bogdan Aurescu, secretar de stat în minister. După depunerea jurământului, Traian Băsescu l-a felicitat pe premier pentru alegerea făcută. Tot azi a depus jurământul şi ministrul Culturii, Hegedus Csilla.

UPDATE „”Îi felicit pe cei doi miniştri şi, cu scuzele de rigoare, felicitări în mod deosebit pentru nominalizarea de la Ministerul de Externe. Este un un moment în care e nevoie de stabilitate şi seriozitate, mai ales că funcţia prezidenţială este într-un moment de tranziţie. Ori de câte ori va fi nevoie de mine, până pe 21 decembrie, vă stau la dispoziţie“, a declarat şeful statului după depunerea jurământului de către cei doi miniştri.


Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

La ora 19.00, Bogdan Aurescu va depune jurământul.  

Propunerea a fost înaintată de Ponta la scurt timp după ce a revenit la Bucureşti, din Emiratele Arabe Unite, după un concediu de odihnă de câteva zile.

Săptămâna trecută, după demisia lui Teodor Meleşcanu, premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihnea Motoc, ambasadorul României la Uniunea Europeană, pentru şefia MAE. 

Traian Băsescu menţiona că, pentru a nu intra în stare de incompatibilitate, înainte de numirea lui Motoc în Guvern, acesta trebuie să nu mai aibă calitatea de ambsador, fiind necesar un decret de revocare din funcţia de ambasador la UE. El a explicat că acest decret de revocare trebuie contrasemnat de către premier. Tot în această seară va depune jurământul şi Hegedus Csilla, propusă pentru ministerul Culturii. 

Citeşte şi:

Portret: Bogdan Aurescu, diplomatul care a câştigat la Haga procesul de delimitare a platoului continental, numit şef la Externe

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe, are 40 de ani, dintre care mai mult de 18 ani petrecuţi în structurile Mininisterului Afacerilor Externe (MAE), şi un curriculum vitae care se întinde pe zece pagini.

Victor Ponta se reface în Dubai după eşecul în alegerile prezidenţiale. Premierul este însoţit de Sebastian Ghiţă

Premierul Victor Ponta şi colegul său de partid, deputatul Sebastian Ghiţă, îşi petrec împreună vacanţa în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, scrie Realitatea TV. Cei doi au fost surprinşi într-un club de fiţe din capitala turistică a Emiratelor Arabe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite