Birchall o critică pe Firea după ce aceasta şi-a delegat atribuţiile: Care mai e logica? Adevărul trebuie spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall FOTO gov.ro
Ana Birchall FOTO gov.ro

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a criticat sâmbătă declaraţia Primarului General al Capitalei care, după ce şi-a delegat atribuţiile către viceprimarul Aurelian Bădulescu, a explicat că „nu înseamnă că eu mă derobez, ci că ne completăm”. Totuşi, Birchall subliniază că pentru a putea semna şi asuma decizii, Gabriela Firea trebuie să emită o nouă dispoziţie prin care atribuţiile delegate îi revin în competenţă.

„Interesant cum afirma ca si-a delegat TOATE atributiile domnului viceprimar pentru a «putea participa amândoi, prin rotaţie, la şedinţele Comitetului municipal pentru situaţii speciale de urgenţă, la comandamentele de la spitale sau direcţii sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc. Nu înseamnă că eu mă derobez, ci că ne completăm, având în vedere multitudinea de probleme de rezolvat»

.

In realitate legea este foarte clara: odata ce aceste atributii sunt delegate, pentru a putea participa la «şedinţele Comitetului municipal pentru situaţii speciale de urgenţă, la comandamentele de la spitale sau direcţii sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc.» si pentru a semna si asuma decizii, doamna primar general trebuie sa emita o noua dispozitie prin care atributiile delegate revin in competenta primarului general”, a menţionat Ana Birchall pe Facebook.

Fostul ministru se mai întreabă în acest context care a mai fost logica pentru decizia primarului.

„Astfel, care mai este logica pentru care, conform prevederilor dispozitiei nr.590 din 20.03.2020, i se deleagă viceprimarului Aurelian Bădulescu «toate atribuţiile prevăzute de lege privind situaţiile de urgenţă (incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă precum şi alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate) la nivelul Municipiului Bucureşti, până la încetarea mandatului Primarului General al municipiului Bucureşti, doamna Gabriela Firea»?

Legea spune clar: ori eşti delegat, ori nu eşti delegat. Tertium non datur. Iar cei care nu respectă legea sunt de legat. P.S. ma astept ca in urma acestei postari sa se inmulteasca atacurile la adresa mea... dar mi-am asumat. Trebuie spus adevarul!”, a mai notat Birchall.

Potrivit unui document publicat de G4media, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi deleagă viceprimarului Aurelian Bădulescu „toate atribuţiile prevăzute de lege privind situaţiile de urgenţă (incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă precum şi alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate) la nivelul Municipiului Bucureşti. Firea a spus că este o procedură pentru ca ambii să poată prelua din sarcinile din această perioadă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite