Băsescu : „ Liderii USL fac ochii mari când aud de MCV“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu îi acuză pe Ponta şi Antonescu că dezinformează Foto: Eduard Enea
Traian Băsescu îi acuză pe Ponta şi Antonescu că dezinformează Foto: Eduard Enea

Preşedintele Traian Băsescu a lansat un nou atac asupra liderilor USL, la numai patru zile după ce le-a trimis o scrisoare cu sugestii pentru dosarul Schengen.

Şeful statului îi acuză pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta că „dezinformează“ când vorbesc despre aderarea României la Schengen, şi, totodată, că pun interesele de partid mai presus de interesele naţionale. „Pentru mine e clar că preferăm demagogia, în defavoarea interesului naţional. Am văzut acuzaţiile pe care încearcă să le strecoare: preşedintele nu vrea să intrăm în Schengen. Le spun că mi-aş dori ca ei vreodată, repet, vreodată în viaţa lor politică să se bată pentru România cum m-am bătut eu“, a spus Băsescu.

Preşedintele nu s-a sfiit să trimită un nou avertisment către liderii coaliţiei de guvernare. „Îţi trebuie justiţie pentru a adera la Schengen. Nu ştiu de ce şi domnul Ponta, şi domnul Antonescu fac ochii mari când le spui «uitaţi-vă la MCV». Minciuna trebuie să înceteze. Declaraţiile de zilele acestea au fost urmărite de toate ambasadele. Nu ştiu cum îşi imaginează că nu se ia notă de acest limbaj dublu“, a spus, tranşant, Băsescu.

„Cu Fenechiu a foest eroarea mea“

Un alt subiect comentat a fost retragerea din guvern a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, al cărui dosar se află în instanţă. Băsescu a amintit discuţia sa cu premierul Victor Ponta. „I-am spus: «Nu-l pune pe Fenechiu, pentru că îl suspend a doua zi». A fost eroarea mea, recunosc că nu citisem legea, puteam să îl suspend numai pentru fapte făcute în timpul mandatului. Dar, dacă îmi trimite în noaptea asta o propunere de revocare a lui Fenechiu,  vă asigur că nu îl prinde răsăritul soarelui ministru“, a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite