Băsescu, despre plagiatul lui Ponta: Un hoț rămâne un hoț, trebuie dat în vileag

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu
Traian Basescu

Traian Băsescu a declarat, joi, că a folosit apelativul "dottore" la adresa lui Victor Ponta referindu-se la ceea ce-și menționase premierul în CV, că a făcut "master" în Catania și că nu a știut nimic despre povestea de plagiat care a apărut în Nature.

"Un hoț rămâne un hoț, trebuie dat în vileag. Nu eu am scris articolul din Nature. Cred că am aflat odată cu Victor Ponta că se interesau diverși jurnaliști de plagiatul din lucrarea de doctorat", a spus Băsescu.

El a explicat că apelativul pe care l-a folosit, de "dottore", se referea la ceea ce menționase Ponta în CV-ul său, că a făcut un masterat la Catania. "De aceea am folosit expresia dottore, deși ea se referă la commedia dell'arte, e cu totul altă poveste", a completat președintele suspendat.

În cadrul unui interviu la TVR, Băsescu a fost întrebat dacă scandalul cu plagiatul ar mai fi apărut dacă Victor Ponta nu ar fi stat "în drumul" său la Bruxelles.

"Cred că ați coborât discuția într-un diapazon mic, de tip Antena 3. Sunteți totuși în fața dvs cu președintele ales", l-a criticat Băsescu pe jurnalist.

Acesta i-a replicat că oamenii trebuie să știe dacă președintele României a știut sau nu dinainte de problemele de plagiat. "Nu am știut, despre povestea de plagiat care a apărut în Nature să știți că au apărut investigațiile de la jurnaliștii români, m-au întrebat, prin biroul de presă, dacă președintele știe ceva", a adăugat el.

Traian Băsescu i-a sugerat lui Victor Ponta ca, dacă vrea să știe cum s-a aflat de plagiatul său, să se "uite" la cei din comisia care i-a validat doctoratul, susținând că el personal nu cunoștea lucrarea premierului.

"Eu, în locul lui Victor Ponta, m-aș uita la cei care au fost în comisia care i-a validat doctoratul sau, în orice caz, în acel domeniu. Nu aveam de unde să știu lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta", a completat președintele, care a adăugat că, după ce a aflat că teza de doctorat a premierului a fost publicată, a cumpărat cartea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite