Băsescu, despre pandemie: Ni s-a părut ieftin să ne facă chinezii măşti şi indienii halate. Europa a înţeles să nu mai fie dependentă de importuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat că pandemia de coronavirus a arătat că ţările din Europa trebuie să producă local, fiind astfel dată „o lovitură grea globalizării”. Motivul: pentru a nu mai depinde de produse fabricate pe alte continente.

„Această pandemie e o lovitură grea dată globalizării. E clar că un continent ca Europa a înţeles că a fi dependent de importuri pe chestiuni strategice e una din marile greşeli. Ni s-a părut ieftin să ne facă chinezii măşti şi americanii maşini de respirat, iar indienii halate. Am înţeles că trebuie să le facem noi, să fie la îndemnână”, a declarat Traian Băsescu. 

De asemenea, fostul preşedinte i-a criticat pe şefii de stat şi de guverne care nu au luat decizii mai ferme în ceea ce priveşte declararea pandemiei şi luarea unor măsuri pentru combaterea coronaviruslui. 

Mai mult, Traian Băsescu a punctat faptul că şi toate serviciile de informaţii au fost luate pe nepregătite şi nu au reuşit să furnizeze informaţii credibile pentru ceea ce se întâmpla în China. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite