Băsescu, despre Olguţa Vasilescu: „Nu ştiu cât l-a marcat pe Dragnea, dar când am văzut o mână de femeie, cu cătuşe...ne dezumanizăm!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olguţa Vasilescu, după ce a fost reţinută
Olguţa Vasilescu, după ce a fost reţinută

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost marcat de imaginea cu Olguţa Vasilescu în cătuşe, arătând că România se află într-un proces de dezumanizare. Fostul şef al statului a vorbit şi de lipsa de curaj a Parlamentului de a modifica legile Justiţiei, precizând că trebuie redefinit abuzul în serviciu şi traficul de influenţă.

„Redacţiile sunt alimentate direct de procurori, împotriva legii, pentru că ideea este compromiterea totală a celui pe care a pus ochii procurorul, poate pe bună dreptate, dar el vrea compromiterea totală ca să-i reuşească arestarea. Nu ştiu cât l-a marcat pe Dragnea, dar eu când am văzut-o pe Olguţa Vasilescu, o mână de femeie, cu cătuşe la mâini... De cine fugea de sub escortă, ce i se întâmpla, era criminal periculos? Nu se poate. Nu se poate, ne dezumanizăm! Sigur, eu văd veselia unor oameni“', a spus Traian Băsescu, la B1TV.

Fostul şef al statului a spus că regretă că nu a vorbit mai mult despre drepturile omului în perioada în care a fost preşedinte al României. „Când spuneam acum 10 ani de consolidarea justiţiei, mi-am pus în cap toată clasa politică. Astăzi, după 10 ani de mandat, când am considerat că instituţiile sunt suficient de puternice, instituţiile de forţă, am început să vorbesc despre un lucru despre care nu am vorbit şi am greşit, cât am fost preşedinte – despre respectarea drepturilor omului'“, a mai adăugat Băsescu.

Fostul preşedinte a spus că este nevoie de redefinirea traficului de influenţă şi a abuzului în serviciu. „Asta este şi vulnerabilitatea Parlamentului. Au peste 40 de articole din Codul Penal care trebuiesc modificate, urmare a deciziilor Curţii Constituţionale. Nu îndrăznesc să se atingă de Codul Penal. N-au curaj să clarifice abuzul în serviciu şi traficul de influenţă. Este clar că-s prost definite în Codul Penal. N-au curaj s-o facă pentru că toţi se gândesc la cum şi-au finanţat campaniile“, a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite