Baconschi: Există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat astăzi că "există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România", iar o scădere a nivelului corupţiei ar conduce automat la creşterea şanselor aderării la Spaţiul Shengen pe criterii strict tehnice.

El a evitat însă să precizeze în ce măsură scandalul de la MAI ar putea afecta data aderării României la Schengen, deoarece "a urmărit cu coada ochiului" evenimentele de la MAI şi nu se poate pronunţa.

Mai citeşte şi:

Şefi noi la Interne: Liviu Popa preia şefia IGPR. Ioan Dascălu, noul secretar de stat. Şoric a renunţat la şefia IPJ Neamţ

Potrivit lui Baconschi, cel mai în potrivit pentru a da un astfel de răspuns este Igaş, transmite Mediafax.

"Există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România, prin urmare, dacă acest nivel scade şi dacă cazurile de corupţie se răresc, şansele noastre cresc de a intra în Schengen pe criterii pur tehnice, aşa cum este şi cazul, fără ca cineva să mai poată face conexiuni între capacitatea noastră de a apăra frontiera UE şi slăbiciunile factorului uman", a explicat Teodor Baconschi, în cadrul audierilor de la Comsia de apărare pe tema aderării la Spaţiul Schengen din Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite