Băcanu: Alianţa USR-PLUS-PSD-AUR a blocat azi, a doua oară, sancţionarea parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman a fost ridicat cu forţa de la prezidiu. Alături de liberal au fost doar o mână de PNL-işti în sală. FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Roman a fost ridicat cu forţa de la prezidiu. Alături de liberal au fost doar o mână de PNL-işti în sală. FOTO Inquam Photos / George Calin

Deputatul PNL Cristian Băcanu a anunţat că „alianţa USR PLUS - PSD - AUR” a blocat pentru a doua oară sancţionarea parlamentarilor AUR Antonio Andruşceac şi Ciprian-Titi Stoica care l-au bruscat pe Florin Roman, încercând să îl îndepărteze de la prezidiul de unde conducea şedinţa, în timpul plenului comun în care s-a citit moţiunea de cenzură USR PLUS-AUR .

„Alianţa USR-PLUS-PSD-AUR a blocat azi, a doua oară, sancţionarea parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman. În urmă cu două săptămâni am depus o sesizare la Camera Deputaţilor împotriva parlamentarilor AUR Antonio Andruşceac şi Ciprian-Titi Stoica, care l-au bruscat pe Florin Roman în timpul plenului comun în care s-a citit moţiunea de cenzură USR-PLUS-AUR şi l-au îndepărtat de la conducerea plenului reunit cu forţa”, a scris Cristian Băcanu pe Facebook. 

El a completat că „o mare parte din parlamentarii din cele 3 partide nu s-au sinchisit să participe la lucrările comisiei. Probabil sunt de acord cu folosirea forţei fizice pentru tranşarea unei dispute politice sau probabil aşa înţelege noua coaliţie iresponsabilă USR-PLUS-PSD-AUR să arate că este funcţională. Asta după ce săptămâna trecută, USR a fost de acord cu amânarea discutării sesizării, acceptând astfel cererea de amânare a AUR”. 

„Nu mă aşteptam să îi văd pe colegii de la USR-PLUS în aceeaşi alianţă cu PSD, dar iată că după ce s-au aliat cu partidul extremist AUR, ce mai contează o alianţă toxică şi cu PSD”, a mai întrebat parlamentarul. 

Citirea moţiunii de cenzură USR - AUR a adâncit conflictul dintre PNL şi USR. Florin Roman a fost îndepărtat cu forţa de membri din partidul lui George Simion de la prezidiul de unde conducea şedinţa, după ce nu mai voia să lase microfonul. În acelaşi timp, deşi adversari declaraţi, liberalii şi PSD au votat cot la cot împiedicarea unei dezbateri şi a unui vot pe moţiune în zilele următoare.

Ulterior, liberalul Cristian Băcanu a anunţat că a depus o sesizare la Camera Deputaţilor cu privire la abaterile săvârşite de parlamentarii AUR Antonio Andruşceac şi Ciprian-Titi Stoica, care au tras de deputatul Florin Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite