AUR a depus un amendament în Parlament prin care masca să nu mai fie obligatorie în toate spaţiile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Potrivit amendamentului depus de parlamentarii AUR, purtarea măşii ar trebui să fie obligatorie doar în instituţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport şi locul de muncă.

Trei deputaţi AUR au depus în acest sens un amendament la Ordonanţa de Urgenţă care modifica legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care prevedea că în stare de alertă, prin ordin al ministrului Sănătăţii şi al ministrului de Interne se poate institui obligativitatea purtării măsţii în spaţiile publice.

În motivarea amendamentului cei trei parlamentari susţin că „nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măştii timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv şi substanţial în combaterea oricărei epidemii”.

„Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maştilor la spaţiile închise şi instituţiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care îşi asumă lupta cu măsurile abuzive şi exagerate luate de actualul guvern.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a partidului. Amendamentul a fost asumat de 3 deputaţi AUR: Raisa Enachi, Ringo Dămureanu şi Georgel Badiu

Actul normativ se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite