AUDIO Comisia juridică a Senatului a respins proiectul Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chiuariu, preşedinte Comisia Juridică a Senatului
Tudor Chiuariu, preşedinte Comisia Juridică a Senatului

Senatorii Comisiei juridice au dat marţi aviz negativ la proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană, care urmează să fie dezbătut în procedură de urgenţă

Preşedintele Comisiei juridice, Tudor Chiuariu, a propus aviz negativ la acest proiect, luând în considerare avizul Consiliului Legislativ, dar şi poziţia Partidului Naţional Liberal

Prezent la dezbateri, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a susţinut că toate regulile cu privire la acest caz sunt respectate cu stricteţe. Ba, mai mult, conform punctului de vedere al Ministerului Justiţiei, a fost dat un răspuns cu anumite observaţii la o variantă a acestui proiect de lege, care a fost discutat în şedinţă de Guvern. 

Senatorii vor dezbate în procedură de urgenţă proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

Senatorii au aprobat, cu 91 de voturi "pentru", 18 voturi "împotrivă" şi o abţinere, dezbaterea proiectului în procedură de urgenţă.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu declara, luni, că Biroul Permanent al Senatului a decis, la solicitarea grupului PSD, ca proiectul de lege privind Roşia Montană să intre în procedură de urgenţă în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite